radyobir
radyobir

Maaşını az bulan bakan istifa etti

İngiltere'de Afrika'dan sorumlu Devlet Bakanı Mark Simmons "Maaşının ailesi ile birlikte parlamentonun bulunduğu Londra'nın Westminster semtinde yaşamasına yetmediğini" iddia ederek istifa etti.

12 Ağustos 2014 13:05 | Kategori: Dünya

Bakanlık görevinden hemen ayrılacağını belirten Simmons, 2015 yılında yapılacak genel seçimlerde yeniden aday olmayarak milletvekilliğini de bırakacağını açıkladı.
Milletvekili olarak yılda 89 bin 435 sterlin maaş alan Simmons’ın her yıl devletten kira giderleri için 27 bin 875 sterlin ve 3 çocuğunun masrafları için de 7 bin 500 sterlin ekstra ödenek aldığı belirtildi.
Bakanın eşi Lizbeth Simmons’ı da yanında çalıştırdığı ve ona da devlet bütçesinden yıllık 25 bin sterlin maaş ödediği açıklandı.
İstifasını açıkladıktan sonra Radio 4’a bir röportaj veren Simmons, neden kiraların Westminster’dan daha ucuz olduğu bir semte taşınmayı düşünmediği sorulduğunda "Eğer bazı milletvekilleri Londra’nın banliyölerinde ev kiralayıp hergün işe gelmek için uzun yollar katetmek istiyorlarsa bu onların bileceği birşey. Ancak ben böyle bir hayat yaşamak istemiyorum ve ailem için de böyle bir hayat tarzını onaylamıyorum” dedi.
Bakanın istifa gerekçesi sosyal medyada büyük tepki toplarken İngiliz basını yaşananların "Milletvekillerinin hala kendilerine ayrılan ödeneklerin yetersiz olduğunu düşündüğünü halkın ise onlara gereğinden fazla para verildiğine inandığını” ortaya koyduğunu yazdı.
Simmons’ın yerine Afrika’dan sorumlu Devlet Bakanlığı görevine eski Muhafazakar Parti sözcüsü James Duddridge getirildi. İngiltere’nin AB üyeliğine şiddetle karşı çıktığı bilinen Duddridge geçmişte "İngiltere Romanya ve Bulgaristan’dan gelen göçmenlere devlet yardımı yapmaktansa AB’ye kendi işine bakmasını söylemeli” diyerek tartışma yaratmıştı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI