radyobir
radyobir

Mafya Papa'ya küstü!..

Mafya üyeleri için "Onlar, kötü yolda olanlardır. Onlar, Tanrı birliği içinde olmayanlardır. Onlar, aforoz edilenlerdir" ifadelerini kullanan Papa'nın bu sözleri, Calabria bölgesine hakim N'drangheta'ya yönelik olarak yorumlanmıştı.

07 Temmuz 2014 12:55 | Kategori: Avrupa

Papa, geçtiğimiz günlerde İtalya'nın güneyindeki Calabria bölgesinde üç yaşındaki oğlu N'drangheta isimli mafya örgütü tarafından öldürülen bir babayla görüşüp, Castrovillari Cezaevi'nde tutuklu bulunan mafya üyesiyle de bir araya gelmişti.
Bunun ardından yaptığı açıklamalarda mafya üyeleri için "Onlar, kötü yolda olanlardır. Onlar, Tanrı birliği içinde olmayanlardır. Onlar, aforoz edilenlerdir" ifadelerini kullanan Papa'nın bu sözleri, Calabria bölgesine hakim N'drangheta'ya yönelik olarak yorumlanmıştı.

''AFOROZ EDİLDİYSEK KLİSEYE GİTMEMİZİN NE ANLAMI VAR?''

Bunun üzerine öfkelenen, N'drangheta'nın Larino Cezaevi'nde yatan 200 kadar üyesi, "Aforoz edildiysek kiliseye gitmemizin ne anlamı var" diyerek buradaki şapelde yapılan ayinlere katılmama kararı aldı.
Termoli-Larini Piskoposu Gianfranco De Luca, bu cezaevine giderek, mafya üyelerini ayinlere katılmaya ikna etmeye çalıştıysa da bu girişiminde başarılı olamadı. Papa'nın, kimseyi kiliseden uzaklaştırmak istemediğini tutuklulara anlattığını söyleyen De Luca, "Papa, onları kiliseden kovmak istemedi, sadece onlara kurtuluşa giden doğru yolu bulmalarını işaret etti" dedi.

MAFYA ÜYELERİ KİMİ TEHDİT ETTİ?

Uzun zamandır mafya üyelerinden tehditler aldığı belirtilen Campobasso Başpiskoposu Giancarlo Bregantini de, Papa'nın sözlerinin, kültürel ve ekonomik bakımdan artarak büyük siyasi yansımalara yol açan, etik değerler taşıdığını kaydetti.

HABER NEDEN YALANLANDI?

Cezaevi Müdürü Rosa Ginestra ise bu haberi yalanladı. Öte yandan, yine Calabria bölgesinde dini bir gün nedeniyle yapılan yürüyüş sırasında Meryem Ana heykelinin, ev hapsinde tutulan 82 yaşındaki mafya babası Peppe Mazzagatti'nin konutunun önüne bir saygı göstergesi için konması tartışmaya yol açtı.
Suça batmış bir kişiye, dini alet ederek saygı duyulamayacağı tartışmaların odak noktası oldu.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI