radyobir
radyobir

Marsilya Konsolosluğumuza malotofkokteyli atıldı

Fransa'nın Marsilya şehrindeki Türkiye Başkonsolosluğuna molotof kokteylli saldırı düzenlendi.

08 Ekim 2014 13:22 | Güncelleme :08 Ekim 2014 13:26 | Kategori: Terör

Doğan Haber Ajansı'nın telefon ile ulaştığı Marsilya Konsolosu Yazgülü Turan, saldırının gece yarısı 1:47de gerçekleştiğini, 4 maskeli kişinin konsolosluk binasına 5 molotof kokteyli attıklarını söyledi. 
Turan, şans eseri molotof kokteyllerinin patlayıp alev almadıklarını, o saatlerde konsoloslukta kimse olmadığını dolayısı ile yaralanan kimse olmadığını ve konsolosluk binasındada bir zarar tespit edilmediğini söyledi. Saldırıyı yapanlar hakkında henüz bir bilginin olmadığını söylenen konsolos Turan, Fransız polisinin soruşturmaya devam ettiğini bildirdi.
Diğer taraftan, basına açıklamalarda bulunan Fransa İçişleri Başkanlığı yetkilileri, Marsilya'nın zengin semtlerinden 8. Marsilya'da bulunan Türk konsolosluğuna, uluslararası böyle bir ortamda saldırı yapılmasının çok ciddiye alınması gereken önemli bir olay olduğunu açıkladı. Rhône bölgesi emniyet birimlerinin üstlendiği soruşturma, yapılan saldırının bir organizasyonun işimi yoksa izole bir olay olup olmadığını ortaya çıkartacak.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI