radyobir
radyobir

Mattel'in Barbie filminden kazandığı para belli oldu

Greta Gerwig'in son filmine ilham veren oyuncak bebek Barbie'nin arkasındaki dev oyuncak üreticisi, gişede büyük başarı elde eden filmden ne kadar kazandıklarını açıkladı.

09 Eylül 2023 05:30 | Kategori: ABD

33 yaşındaki Margot Robbie'nin Mattel'in yarattığı ve filme adını veren oyuncak bebeği canlandırdığı Barbie filmi, küresel gişede yaklaşık 1,4 milyar dolar hasılat elde etti.

Film Barbie'nin, erkek arkadaşı Ken'le (Ryan Gosling canlandırıyor) birlikte hayattaki asıl amacını bulmak üzere gerçek dünyaya giderek bir maceraya atılmasını konu alıyor.

Goldman Sachs'in 7 Eylül Perşembe günü düzenlediği medya konferansında Mattel'in CFO'su Anthony DiSilvestro, filmin bu yıl şirkete 125 milyon dolardan fazla brüt gelir sağlayacağını, bu miktarın oyuncak ve tüketim malı satışlarını da içerdiğini belirtti.

Deadline'a göre DiSilvestro şöyle dedi: 

Ekonomimiz, gelirin yanı sıra filmin başarısıyla birlikte artan kâr paylaşımına da bağlı.

Perşembe günü The New York Times da Mattel'in, gişe hasılatının yüzde 5'inin yanı sıra filmin yapımcısı sıfatıyla nihai kârdan da bir yüzde ve Barbie'nin fikri mülkiyet haklarının sahibi olduğu için de ek ödemeler aldığını bildirmişti.

Geçen ay Variety, Robbie'nin maaş ve filmin gişe primlerinden yaklaşık 50 milyon dolar alacağını aktarmıştı.

Avustralyalı oyuncu artık eşi olan Tom Ackerley'yle birlikte 2014'te kurduğu LuckyChap Entertainment adlı yapım şirketi aracılığıyla filmin yapımcılığını da üstlendi.

Mattel halihazırda Dinozor Barney, Hot Wheels ve Pictionary gibi diğer ürünlerinden esinlenen bir dizi başka film ve televizyon projesini planlıyor.

Goldman konferansında konuşan Mattel'in CEO'su Ynon Kreiz, "Barbie filmi etrafında gördüğünüz şeyin bir şablon, bir vaka analizi; markalarımızın değeri ve çekiciliğini, kültürel yankısını ve önemli bir şekilde, bu projeleri hem yaratıcı hem de ticari açıdan yürütme yeteneğimizi gerçekten anlamak için bir fırsat sunduğuna inanıyoruz" dedi.

Daha fazlasına sahip olmayı umuyor ve bunu bekliyoruz. Barbie kadar büyük veya başarılı olacağını söylemiyorum ama yaklaşım aynı olacak.

Barbie'nin muazzam başarısı, Warner Bros'un birkaç önemli dönüm noktasını aşmasını sağladı. Film daha önce, Christopher Nolan'ın Kara Şövalye'sini (The Dark Knight) hızla geçerek film şirketinin Kuzey Amerika'daki en büyük filmi haline gelmişti.

Nisan'da vizyona giren Süper Mario Kardeşler Filmi'nin (The Super Mario Bros Movie) kazancını da geride bırakan film, resmen Kuzey Amerika sinemalarındaki yılın en yüksek hasılat yapan filmi olmuştu.

Barbie'yi partneri ve sıklıkla birlikte çalıştığı Noah Baumbach'la beraber yazan Gerwig, ABD gişesinde tüm zamanların en çok hasılat yapan kadın yönetmeni ve dünya çapında da en çok hasılata ulaşan canlı aksiyon filmini yapan kadın yönetmen konumunda.

The Independent'tan Clarisse Loughrey, 5 yıldız verdiği incelemesinde filmi "Greta Gerwig'in ve Margot Robbie'nin neredeyse mucizevi bir başarısı" diye tanımladı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI