radyobir
radyobir

Meksika, göç kriziyle ilgili 10 ülke ile toplantı yapacak

Meksika, düzensiz göçmen krizinin yol açtığı sorunları ela almak üzere 10 ülke ile toplantı düzenlemeye karar verdi.

28 Eylül 2023 06:54 | Kategori: Latin Amerika

Ulusal Saray'daki günlük basın toplantısında konuşan Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador, düzensiz göçmen sorununun tüm bölgeyi etkileyen "yapısal bir sorun" olduğunu söyledi.

Göç sorunlarını konuşmak üzere 10 ülkenin katılacağı bir toplantı organize edeceklerini duyuran Lopez Obrador, "Artan göç akışını durdurmalıyız ve yükselen riskler karşısında da göçmenleri korumalıyız. Ortak bir yardım planını müzakere etmeyi temenni ediyorum. Sanıyorum 10 gün içerisinde bu toplantıyı gerçekleştirebiliriz." ifadesini kullandı.

Öte yandan Uluslararası Göç Örgütünden (IOM) yapılan açıklamada, Amerika kıtasında "benzeri görülmemiş" bir göçmen akışının vuku bulduğu vurgulanarak, Orta Amerika ülkeleri ile Meksika arasında daha fazla işbirliğine ihtiyaç duyulduğu bildirildi.

Birleşmiş Milletler (BM), 14 Nisan'daki açıklamasında, Orta Amerika ülkesi Panama ve Güney Amerika ülkesi Kolombiya sınırında düzensiz göçmenlerin rotası olan Darien Boşluğu'ndan bu yıl geçmeye çalışan düzensiz göçmen sayısının 400 bine çıkabileceğini bildirmişti.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI