radyobir
radyobir

Milli Takım'da revizyon...

Ukrayna karşısında sergilenen etkisiz futbol sonrası Rumen teknik adamın Hırvatistan maçı öncesi ilk 11'de kapsamlı bir revizyona gitmesi bekleniyor.

04 Eylül 2017 10:18 | Kategori:

Bir ay önce göreve geldiği için birçok milli futbolcuyu çıplak gözle fazla izleme şansı bulamayan Mircea Lucescu, Ukrayna kadrosunu ağırlıkla videodan izlediği eski maçlardaki performanslara göre belirledi. Rumen teknik adam, Hırvatistan ile oynanacak final niteliğindeki karşılaşmanın ilk 11’inde en az 4 değişiklik yapacak.

Mircea Lucescu, Türkiye Milli Takımı ile ilk çıktığı Ukrayna maçında kamuoyundan geçer not alamadı. Rumen teknik adamın ilk 11 tercihleri de oyuna müdahaleleri de pek yeterli ve doğru bulunmadı. Peki Lucesu ne diyor ve yarın oynanacak Hırvatistan karşılaşması için ne tür değişiklikler yapacak? İşte bu kritik soruların cevapları:

Lucescu, bir çok oyuncuyu çıplak gözle izleme fırsatı bulamadı. Sadece 1 ay önce apar topar göreve gelen Rumen hoca, aday kadroyu belirlerken ağırlıkla eski maçların videolarını izledi. Lucescu, Ukrayna maçına ilişkin yaptığı değerlendirmelerde milli oyuncuların oyun disiplininden taviz verdiklerinin altını çizdi.

Lucescu’nun en önemli tespiti şu oldu: "Oyuncularım taktiklere uymada problem yaşadılar. Oyun planına sadık kalamadık. Kademeye girme konusunda büyük eksiklikler yaşandı. Yerini boşaltmaması gereken oyuncu, boşalttı.”

Lucescu, oyuncularıyla yaptığı toplantıda onları Hırvatistan’a maçına konsantre etmek için hemen kolları sıvadı. Oyuncularına güven aşılayıcı bir konuşma yapan Lucescu, "Sizler Türkiye’nin gururlarısınız. Bugüne kadar işinizi iyi yaptığınız için buradasınız. Evet, bugün önemli bir fırsat kaçırdık ancak şansımız da hâlâ devam ediyor. Futbolda her şey olur, inancımızı kaybetmeyeceğiz” dedi.

Lucescu, Ukrayna karşısındaki futbollarıyla en çok eleştirilen isimlerin başında gelen Şener ve İsmail’e de sahip çıkarak, "Kulaklarınızı tıkayın ve hedefe odaklanın” dedi. Lucescu, Emre Belözoğlu’nu da mücadelesinden ötürü kutladı

İzlanda'nın Finlandiya’ya yenilmesi sayesinde Ukrayna yenilgisi Türkiye’yi yarıştan erkenş ekilde kopartmadı. Lucescu da oyuncularına Hırvatistan maçını final olarak gösterirken kendisi de kadroda önemli değişiklikler yapacak. Lucescu’nun ilk 11’inde en az 4 değişiklik yapması bekleniyor. Savunmaya her zaman öncelik veren Lucescu, Hırvatlara karşı radikal bir değişim yapacak ve Cenk Tosun ile Burak Yılmaz’ı çift forvet olarak sahaya sürecek. Lucescu, stoperde bu kez Kaan Ayhan ve Çağlar Söyüncü ikilisine yer verecek. Rumen hocanın Oğuzhan ve Arda’yı da 11’de başlatma ihtimali yüksek.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI