radyobir
radyobir

MİT tutuklanan yaverler için temiz raporu vermiş!..

Milli İstihbarat Teşkilatı'nın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın yaverleri için "Bizde bu personel ile ilgili istihbarat ya da ilişik kaydı gözükmüyor" ifadesini kullandığı ortaya çıktı.

03 Ağustos 2016 10:24 | Kategori:

Darbe girişiminin ardından, başyaver, yaver ve emir subaylarının güvenlik soruşturmaları tartışma konusu oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başyaveri Kurmay Albay Ali Yazıcı ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın yaveri Yarbay Levent Türkkan başta olmak üzere komutanların emir subayları ve özel kalem müdürleri hakkında MİT'in ‘temiz' raporu verdiği ortaya çıktı.

Sözcü'den Kamil Elibol'un haberine göre, bu raporla üst rütbeli subayların 'FETÖ' tarafından stratejik birimlere yerleştirildiği tespit edildi. 'FETÖ'cülerin MİT'in içine de sızdığını ortaya koyan gelişmeyi karargahta görevli bir general, şöyle anlattı:

"Görevlilerin atanmasından önce İstihbarat Başkanlığı İstihbarata Karşı Koyma kapsamında MİT'ten bilgi istendiği belirlendi. MİT tüm bu personel hakkında Genelkurmay'a ‘temiz' raporu göndermiş. ‘Bizde bu personel ile ilgili istihbarat bilgisi ya da ilişik kaydı gözükmüyor' denilmiş. Bunun üzerine atamaları yapılmış."

Ankara'da Özel Kuvvetler Komutanlığı'nı basan darbeci Tuğgeneral Semih Terzi'nin de Genelkurmay eski Başkanı Işık Koşener'in özel kalem müdürlüğünü yaptığı ortaya çıktı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI