radyobir
radyobir

Moskova Hayvanat Bahçesi'ndeki kurtlar 'vejetaryen oldu'

Kış aylarının yaklaşmasıyla, Moskova Hayvanat Bahçesi'ndeki etçil hayvanların menüsüne 'vejetaryen' besinler de eklendi.

11 Ekim 2015 06:30 | Kategori: Yaşam

Rusya'da yayın yapan 360 Podmoskovye televizyonunun haberine göre, kurt ve çakal gibi genelde etçil olarak bilinen hayvanların besinlerinin yarısı özellikle de kış aylarında sebze ve meyveden oluşuyor. Zira muz gibi meyveler içerdikleri vitaminler sayesinde hayvanların soğuk havalara karşı direncini arttırıyor.

Moskova Hayvanat Bahçesi'nin memeli hayvanlardan sorumlu müdürü İvan Pavlov da televizyon kanalına yaptığı açıklamada, ''Örneğin çakalların besinlerinin yüzde 40-50'si etten, geri kalanı da sebze ve meyvelerden oluşuyor'' dedi.

'ASLINDA KARŞILARINA ÇIKAN HER ŞEYİ YERLER'

Nitekim Pavlov genelde etçil hayvanlar olarak bilinen kurtların aslında meyve ve sebze de dahil 'karşılarına çıkan her şeyi' yediğini söyledi.

Kış aylarının yaklaşmasıyla sadece kurt ve çakallarda değil, ayılar ve rakunların da alışkanlıklarında değişimler görülüyor. Nitekim özellikle ayılar hayvanat bahçesinde kış uykusuna yatmasalar bile daha uzun sürelerle 'dinlenmeye' ihtiyaç duyuyor.

21 hektarlık bir alana yayılan Moskova Hayvanat Bahçesi 6.500 farklı hayvan türünü barındırıyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI