radyobir
radyobir

Moskova'da "Otomobilsiz Bir Gün"

Moskova 24 televizyon kanalının bildirdiğine göre, 22 Eylül Pazartesi günü Moskova'da "Otomobilsiz Bir Gün" etkinliği gerçekleştiriliyor. Bisikletin bugün Moskovalılar için başlıca ulaşım aracı olması gerekiyor.

23 Eylül 2014 11:07 | Kategori: Dünya

Büyükşehrin sakinlerine toplu taşıma araçlarına binme çağrısı yapılıyor. Bisiklet otobüs ve troleybüslere alternanif olabilecek. Aracını otoparkta bırakmak ve çevre girişimi insiyatifine katılmak isteyenleri çeşitli flashmob gösterileri ve teşvik eylemleri bekliyor.
Şehirde bisikletliler için ücretsiz sıkma meyve sularının verileceği "enerji noktaları” ve ayrıca ücretsiz bisiklet tamir noktaları oluşturuldu. Bununla beraber bisiklete binmeye karar verenler için birçok yarışmalar da gerçekleştirilecek.
Moskova Şehir Ulaşım Dairesi’nin açıklamasına göre, bu eylemlerin başlıca amacı bisikletin Moskova ve Moskova Bölgesi’nde etkin ve kabul gören bir ulaşım alternatifi olduğunu gösterme özelliği taşıyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI