radyobir
radyobir

Müslümanlara özel saat!..

Dünyaca ünlü İsviçreli saat markası Christophe Claret, Müslümanlara özel 'Mekke' isimli bir saat koleksiyonu dizayn etti. Sadece 56 adet üretilen saatlerde, üç boyutlu holografik bir Kabe görüntüsü yer alıyor.

17 Eylül 2015 05:44 | Güncelleme :17 Eylül 2015 07:28 | Kategori: Dünya

Saatin gövdesine yerleştirilen miraskoptaki (parabolik ayna tasarımı) alt çukur aynanın orta kısmında Mekke’deki Kabe’yi sembolize eden siyah bir küp yer alıyor. Üst aynada oluşan yansıma ise, şekle üç boyutluluk kazandırıyor. Bu sayede saatte Kabe görüntüsünün büyümesi şeklinde bir illüzyon yaratılıyor.

Öte yandan saatte sembolik olarak Kabe’yi tavaf edenler de yansıtılıyor. Saatin şeffaf arka yüzünde bir dünya haritası görülüyor ve saatin kullanıcısının kol hareketlerine göre, Kabe’yi tavaf eden hacıları sembolize eden beyaz kum tanecikleri hareket ediyor.

Titanyum gövdeli ve deri kayışlı saatte ayrıca, kıbleyi ayırt edebilmek için bir pusula yer alıyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI