radyobir
radyobir

Mustafa Koç'a veda!..

Kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, bugün son yolculuğuna uğurlanıyor. Koç'un cenazesine Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu ve CHP Lideri Kılıçdaroğlu katılım gösterecek. Türkiye'yi yasa boğan cenaze nedeniyle bugün İstanbul'da bazı yollar kapalı.

24 Ocak 2016 11:24 | Kategori: Yaşam

Koç için ilk tören Üsküdar Nakkaştepe'deki Koç Holding Genel Müdürlük binasında düzenlendi.     

İLK TÖREN KOÇ HOLDİNG'DE GERÇEKLEŞTİ  
            
Koç Holding'deki ilk tören yarım saat sürdü. Mustafa Koç'un törene beyaz bir cenaze arabasıyla getirildiği görüldü. 

Yaklaşık yarım saat süren tören sonrasında Koç'un cenazesi Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camisi'ne doğru yola çıktı.   

CENAZE CAMİDE 

Mustafa Koç'un kardeşi, Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koç, Mustafa Koç'un cezanesini omzunda taşıdı.

Koç'un cenazesi camiye vardı. Mustafa Koç’un cenaze namazının kılınacağı Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camisi'nde tüm hazırlıklar tamamlandı.

MUSTAFA KOÇ ATKISI 

Ali Koç ve aileden başka isimlerin cenaze namazı sırasında omuzlarında Mustafa Koç yazan bir atkı ile bekledikleri görüldü.



Ankaralı olan Mustafa Koç'un cenaze töreninde Ankara'yı temsil eden seymenlerin nöbet tuttuğu da görüldü.

ÖZYEĞİN: KAYBI BİZİ İNANILMAZ ETKİLEDİ  
 
Cenazeye iş dünyasından da önemli isimler katılıyor. 

NTV canlı yayınına katılan Fiba Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin, "Mustafa Koç'un kaybı bizi inanılmaz etkiledi. Buradaki kalabalığı da görüyorsunuz. Yaptıklarını söylemeyi çok sevmezdi. Çok acı bir kayıp" dedi.

DURAK: BARDAĞIN DOLU TARAFINI GÖRÜRDÜ

Koç Holding eski CEO'su Turgay Durak, "Mustafa Bey bizim için insanlarımızın hepsini kucaklayan çok iyi bir insandı. Bardağın hep dolu tarafını görüp, insanları motive ederdi. Büyük yatırımların onaylanmasında bizlere çok destek oldu. Çok üzgünüz. Dünyanın her yerinde işçilerin haklarını koruyan bir patron olmak çok önemli. Mustafa Bey, Rahmi Bey, Ali Bey, Ömer Bey dünyanın en saygın kurumların yönetim kurullarında bu nedenle bulunuyorlar" şeklinde konuştu. 

KOMİLİ: ÇOK ÖNEMLİ DIŞ YÜZÜNÜ KAYBETTİ

Komili Şirketler Kurulu Yönetim Kurulu Başkanı Halis Komili, "Türkiye çok çok önemli dış dünyaya karşı yüzünü kaybetti. Türkiye için çok büyük çok önemli bir kayıp" dedi.   

METRELERCE ÇELENK KUYRUĞU
 
Cenazenin düzenleneceği camiden canlı yayın yapan televizyon kanalları, camide iki kollu yüzlerce metrelik çiçek ve hayır kurumlarına bağış yapanların isimlerinin yer aldığı çelenklerin bulunduğunu belirtti. 

VEHBİ KOÇ'UN YANINA DEFNEDİLECEK

Mustafa Koç'un Zincirlikuyu'daki aile mezarlığında dedesi Vehbi Koç'un yanına defnedilecek.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI