radyobir
radyobir

Müzikli Çocuk Oyunu

İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nin, Kadıköy Belediyesi Süreyya Opera Sahnesi'nde gerçekleştirdiği müzikli çocuk oyunu "Hayal"in prömiyeri, minik izleyicilerden yoğun ilgi gördü.

16 Ekim 2023 05:27 | Güncelleme :16 Ekim 2023 08:46 | Kategori: Kültür & Sanat

Çağrı Köktekin’in metnini yazıp sahneye koyduğu Çocuk Oyunu "Hayal”de, "Her şey hayal etmekle başlar” sözünden yola çıkarak ; çocukların sınırların ötesinde hayal kurma gücü ile neler başarabilecekleri, hedeflerine ulaşma konusunda nasıl etkili olabileceği, hayalle gerçek arasında bir yolculuk ile konu ediliyor. Oyunun ana karakteri ‘’HAYAL’’,doğum gününde dedesinin hediye ettiği bir kolye ile uzun zamandır görmek için hayalini kurduğu odaya girmeyi başarır. Koleksiyoner dedesinin Hayal’e hazırladığı bir sürpriz ile cesaretlenip hayallerine yolculuğa çıkar. Hayallerinde, ünlü besteciler, şarkıcılar, balerinler, dahiler, aşçılar, orkestra şefleri ile dostluk kurar. Mozart, Minkus, Rossini, Beethoven ve Carl Orff gibi bestecilerle kurduğu masalsı dostluk cesaretini arttırır. Öğrendiği tüm bilgiler ışığında artık gerçek bir konser salonuna gidip, konser dinlemek, bale veya opera izlemek ve elinden hiç düşürmediği not defterine notlar almaktır sıradaki hayali… Ona "HAYAL” adını koyan muzip dedesinin, Hayal’e son bir sürprizi daha vardır…



Oyunda; İstanbul Devlet Opera ve Balesi sanatçıları,  Çocuk Korosu ve Çocuk Balesi sahnedeydi. Bir taraftan da, opera bestecilerinin video destekli oyuna eşliği ve seyircinin de sahneye interaktif katılımı ile hayalle gerçek arasındaki yolculuk, minik izleyicilere sunuldu.

Dekor tasarımı Ferhat Karakaya’ya, kostüm tasarımı Gizem Betil’e, ışık tasarımı Taner Aydın’a, koreografisi Çiğdem Erkaya Öztürk’e, çocuk korosu dans devinimi Çağrı Köktekin’e ait olan oyunun çocuk korosu şefleri Volkan Akkoç ve Çağrı Köktekin. Oyundaki şarkı sözleri uyarlamaları ise Gökçegün Ersoy tarafından yapıldı.

Uzun süre ayakta alkışlanan oyunda; "Hayal” rolünde; Busegül Yalçın; "Anneanne” rolünde; Özlem Abacı, "Büyükbaba” rolünde; Erdem Sakarya, "Pizza Dilimi Adam” rolünde; Anıl Önder piyanoda Simten Şenpolat eşliğinde sahnedeydi.

Oyun, 22 Ekim 2023’de, Kadıköy Belediyesi Süreyya Opera Sahnesi’nde tekrar sahnelenecek.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI