radyobir
radyobir

NASA'dan Venüs bulutlarında uçan şehir planı

Venüs, yüzeyinde yaşanan gerçek cehenneme rağmen araştırmalar ve kolonileşme açısından bilim adamları için çok cazibeli geliyor.

25 Aralık 2014 13:33 | Kategori:

Bu bağlamda NASA, "Sabah Yıldızı”nın bulutlarında insan kolonisinin inşa edilmesine yardımcı olacak güneş bataryalı uzay aracı filosu HAVOC projesini başlattı.
Basınç 92 bar, sürekli şimşeklerin eşlik ettiği sülfürik asit yağmuru ve 500 dereceye varan sıcaklık, Venüs’e gidecek insanların karşılaşacağı zorlukların sadece bir kısmı. Ancak bu zorluklar, bilim adamlarının gözünü korkutmuyor. HAVOC projesi kapsamında, bu gezegene gönderilecek uçan kaleler tasarlandı.
NASA mühendisi Chris Jones, "İnsanlar, Venüs’e seyahat fikrini duyunca hemen bu gezegenin yüzeyinde kurşunun eridiğini ve su altında 1,5 kilometre derinliğinde olana eşit bir basıncın olduğunu düşünüyor” diye anlattı. Sonuçta bilim adamları, gemilerin Venüs atmosferinin alt tabakalarıyla teması engelleyecek yöntemler arayışına girmek zorunda kaldı.
Bilim adamları, kolonileşmeyi birkaç aşamada gerçekleştirmeyi planlıyor. Birincisi, gezegene araştırma robotu gönderilecek. Ardından insanlı uzay aracı gönderilecek ve bu araç, Venüs yörüngesinde bir ay geçirecek. Bundan sonra yine aynı süre için gezegenin atmosferine girilecek. Ardından iki astronottan oluşan bir ekip, "Sabah Yıldızı”nın atmosferinde bir yıl süreyle kalacak ve bir gün orada yerleşim birimi oluşabilir.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI