radyobir
radyobir

Neslişah Mamati'den "İstila" sergisi...

Nesrin Esirtgen Collection, 14 Nisan'dan itibaren Neslişah Mamati'nin kişisel sergisi 'İSTİLA'yı sunuyor.

15 Nisan 2015 05:26 | Güncelleme :15 Nisan 2015 10:49 | Kategori: Kültür & Sanat

Nesrin Mamati "İstila" adlı sergisini şöyle yorumluyor:

"İstila", form ve  insan arasındaki etkileşiminin deneyimlendiği mekanlar yaratmakta. Alışılagelmiş mekanlar içerisinde formun deformasyonu ve bunun kişi üzerindeki psikolojik etkisini araştırma çabası üzerine kurulmuş. 

‘‘Özümsenen formların mekan içerisinde değişimi, o mekan içerisinde bulunan kişiyi taklit edercesine belirmesinin, form ve insan psikolojisinin ilişkisini incelemek için uygun bir yöntem olduğunu düşünerek mekanlarla oynamaya başladım.’’

‘Beyaz Küp’ galeri mekanını ‘ev’e dönüştürerek bu ideoloji ile oynayan İSTiLA, izleyiciyi sadece ‘göz’ olmaktan çıkararak sergilenen mi sanat eseri deneyimlenen mi sorusuna cevap bulmaya çalışıyor. Varolan mimari öğeleri ve mekan olgusunu başkalaştırarak hem galeri hem de yeni oluşturulan ev fikrini yeniden sorgulatan bir hikaye anlatıyor.
İzleyiciyi, aktif bir deneyimlemeye davet ederek, galeri fikrinden uzak, görsel olarak yuvaya yakın ama içgüdüsel olarak alışıldığın dışında bir mekana sokarak şaşırtıyor. Bilinçaltında yer etmiş kalıplarla tekrar tekrar oynarayak, hakikatle kurmaca arasında kabul edilmişliğin gerçekliğini araştırıyor.

1988 yılında İstanbul’da doğan Neslişah Mamati, Bahçeşehir Üniversitesi İç Mimarlık Bölümünden mezun olup, yüksek lisansını 2012 – 2013 yılları arasında Chelsea College’da Interior and Spatial Design üzerine yaptı. Sanatçının bu dönemde yaptığı yerleştirme görselleri Saatchi Gallery’de sergilenmeye hak kazandı. 2014 yılında İstanbul’a geri dönen Mamati, Mamut Art Project’e katılarak İnspirasyon isimli yerleştirmesine farklı bir kurgu ile devam etti.
Neslişah Mamati halen İstanbul’da yaşamakta ve çalışmalarına devam etmektedir.

14 Nisan Salı günü başlayacak olan sergi 15 Mayıs Cuma gününe kadar, Pazar-Pazartesi hariç her gün 11:00 - 18:30 saatleri arası gezilebilir.



















Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI