radyobir
radyobir

Nurettin Yılmaz'ın sohbetlerine katılıyormuş

RUS Büyükelçiyi öldüren polis Mevlüt Mert Altıntaş'ın gözaltına alınan ev arkadaşı avukat S.Ö. ve polis S.B.'nin, dini konularda görüş bildiren Nurettin Yıldız'ın sohbetlerine katıldıkları belirlendi.

24 Aralık 2016 07:49 | Güncelleme :24 Aralık 2016 09:24 | Kategori:

Avukat S.Ö. ile Mevlüt Mert Altıntaş’ın Nurettin Yıldız’ın sohbetlerinde tanıştığı saptandı. Polis S.B., 17 Temmuz’da evlenip evden ayrılınca yalnız kalan Altıntaş, S.Ö.’nün yanına taşındı. Bu üç ismin, Etlik ve Batıkent’te bir evde, Hacı Bayram Camisi’nde Nurettin Yıldız’ın sohbetlerine katılmaya devam ettikleri saptandı.  

S.B., suikast saatinden kısa süre önce Altıntaş’ı arayarak evine davet etti. Altıntaş, "Önemli bir işim var, gelemem” diyerek telefonu kapattı.  

Katil polisin sohbetine katıldığı Nurettin Yıldız’ın basına yansıyan açıklamalarından bazıları şöyle:

"Allah ile aramızı açan üç sebep; ‘cinsel şehvet, mal ve evlat.’ Kız çocukları cehennem kadar risktir. 6 yaşındaki çocukla evlenilebilir. Çalışan kadın, fuhuşa hazırlık yapan sürece destek olmuş oluyor.” 

AİLEDEN SUİKASTÇI PROFİLİ: TV BİLE İZLEMEZDİ

Altıntaş'ın yakın bir akrabası, Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’u vuran Mevlüt Mert Altıntaş’la ilgili detayları anlattı. Son zamanlardaki değişiminin ailenin de dikkatini çekmeye başladığını söyleyerek, "Fotoğraf çektirmeyi, sosyal medyayı, televizyonu açmayı dahi sevmeyen bu çocuk nasıl oldu da bu kadar kamera, fotoğraf makinesi, televizyon önünde gözünü kırpmadan bu suikastı yaptı bize çok tuhaf geldi” dedi. 

DENİZE BİLE GİRMEDİ

Akrabası, küçüklüğünden bu yana Altıntaş’ı yakından tanıdığını ifade ederek şöyle devam etti: "Hatta Kuşadası’na denize girmeye gittiğimizde bizimle fotoğraf bile çektirmezdi. Ama son geldiğinde denize bile girmemiş. Hatta artık televizyon dahi açtırmıyormuş evde. Bu değişimi biraz evdekilerin tuhafına gitmiş. ‘Amma değiştin’ diye de çıkışmışlar. 6-7 aylık bir süreç olduğunu sanmıyorum. Son 2-2.5 yılında yani mesleğe girdikten sonra böyle değiştiğini düşünüyoruz. Bizim bildiğimiz kadarıyla bir kız arkadaşı yoktu.” Mevlüt Mert Altıntaş’ı tanıyan herkes o gece televizyonlarda gördüklerinde inanamadıklarını anlatıyor. Yanında büyüdüğü dedesinin Kemalpaşa mahallesindeki komşuları, "Annesine en son yazın gördüğümde, ‘Hamdiye abla senin oğlanla konuşsak da nasıl polis oldu. Bizimkilere de yol gösterse’ diyorduk. Ama şimdi ‘İyi ki düşmemiş önlerine’ diyoruz” diyor.

'SELEFİ'YE FETÖ'YÜ ANLATMIŞ

Polis Mevlüt Mert Altıntaş’ın bir yıl önce Murat Oduncu adlı Türk Selefi’yle Ankara’da temas kurduğu ortaya çıktı. 

‘Kurtuba Gençlik Hareketi’ adlı Suriye’deki gruplarla temas halindeki Selefi grubun üyesi Oduncu, cinayetten sonra Twitter’dan, Altıntaş’ın "Çevik Kuvvet’ten ayrılıp aktif görev almak istiyorum” dediğini yazdı. Tweet’leri silip hesabını kapatan Oduncu’nun ifadesinin alındığı anlaşıldı. Oduncu, suikasttan bir gün sonra şunları yazdı:

- Bir yıl evvel Twitter’dan, ‘Seni uzun zamandır takip ediyorum abi, tanışabilir miyiz” dedi. Adı Mert Mevlüt Altıntaş’tı.

- Kabul ettim ve tanıştık. Çay içtik, konuştuk.

- Çok genç ve psikolojik sorunları olduğu açıktı. m Ona FETÖ’den sordum, o Suriye’den... FETÖ okullarında yetiştiğini anlattı.

- Çevik Kuvvet’ten ayrılıp aktif görev almak istediğini söyledi ve bu konuda tavsiye istedi. ‘Özel harekâta gir’ dedim.

4 HANELİ ŞİFRE

Bu arada savcılık ve emniyet, terörist polis Mevlüt Mert Altıntaş’ın bağlantılarını, suikastın talimatını kimden aldığı ve Karlov’un sergi açılışına korumasız gideceğini nasıl öğrendiğini araştırıyor. Mevlüt Mert Altıntaş’ın 4 haneli olduğu tespit edilen telefonun şifresi çözülmeye çalışılıyor. Savcılık yetkilileri, Altıntaş’ın şifresindeki 4 haneden birini ‘harf’ harf olarak belirlediğini, bunun da şifrenin çözülmesinin güçleştirdiğini bildirdi. Savcılık yetkilileri, şifrenin çözülmesi konusunda yazılım firmasıyla temas kurularak yardım talep edileceğini belirtiler. 

5 KİŞİLİK RUS HEYETİ 

Büyükelçi Karlov’a yönelik soruşturmada Rusya’dan gelen 5 kişilik heyetinde etkin görev aldığı ifade edildi. Rusya’dan gelen heyetin içinde 1 savcı, 1’i emniyet amiri 2 polis, 1 psikolog ve 1 tercümanın bulunduğu belirtildi. Yetkililer, Rusya Büyükelçiliğindeki görevli personelin ifade işleminin Rus heyetinde yer alan kişilerce alınacağını, ifadelerin daha sonra Türk makamlarıyla paylaşılacağını söylediler. Rusya heyetinin içinde görev yapan polis amirinin Moskova metrosundaki patlamada da görev aldığı belirtildi. 

SEVGİLİSİ GÖZALTINDA

Saldırganın HTS (telefon trafiği) kayıtlarından en çok görüştüğü kişiler listesine yönelik incelemede bir kadın da tespit edildi. Tespit edilen kişinin Kırıkkale’de olduğu belirlendi. Bu kadının, Altıntaş’ın sevgilisi olduğu ortaya çıktı.

Altıntaş’ın son dönemde sık sık görüştüğü kız arkadaşı sorguya alındı. Sorguda, Altıntaş’ın bağlantıları, görüştüğü kişiler, saldırı hakkında kendisiyle herhangi bir şeyler paylaşıp paylaşmadığı ve ideolojisine yönelik soruların yöneltildiği bildirildi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI