radyobir
radyobir

Obama'yı zehirlemeye çalışan mahkum

CNN tarafından geçilen haberde, ABD Başkanı Barack Obama ve New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg'e suikast düzenlemek amacıyla risin isimli zehri hazırlamakla suçlanan 36 yaşındaki Texas'lı eski sinema oyuncusu Shanon Rogers Richardson'un 18 yıl hapis ve 367 bin dolar para cezasına çarptırıldığı belirtildi.

18 Temmuz 2014 20:25 | Kategori: Dünya

Geçtiğimiz yılın Aralık ayında suçunu itiraf eden ve savcılık makamıyla anlaşan Shanon Rogers Richardson, bu sayede çok daha az bir hapis cezası almış oldu. Eski sinema oyuncusu, yargılaması devam ederken verdiği ifadede, bilgisayarında ABD Başkanı ve New York Belediye Başkanı hakkında gizli bilgi sakladığını iddia ettiği eşini de ilgili suça ortak olmakla suçlamıştı.
Bilindiği üzere Richardson, 7 Haziran 2013 tarihinde, Başkan Obama ve New York Belediye Başkanı Bloomberg’e gönderilen ve risin isimli zehri içeren mektupların postalandığı Texas Eyaleti’ndeki New Boston Kenti’nde güvenlik güçleri tarafından tutuklanmıştı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI