radyobir
radyobir

Pakistan'da bombalı saldırı: 35 yaralı

Pakistan'ın başkenti İslamabad'da düzenlenen bombalı saldırıda 35 kişi yaralandı.

22 Haziran 2014 09:45 | Kategori: Terör

Alınan bilgiye göre, patlama, İslamabad şehir merkezine 20 kilometre uzaklıktaki Pindorian bölgesinde bulunan Sufi Aziz Baba türbesinde gerçekleşti. Bomba, yaklaşık 250 kişinin bir dua töreni için türbede bulunduğu esnada patlatıldı.Türbenin dış duvarlarının dibine yerleştirilen 4 kilogram ağırlığındaki zaman ayarlı bombanın patlatılması sonucu 35 kişinin yaralandığı bildirildi.  
Yaralılardan altısının durumunun ağır olduğu öğrenilirken, saldırıyı henüz üstlenen olmadı. 
Pakistan ordusu, Kuzey Veziristan bölgesindeki Taliban kamplarına bir hafta önce başlattığı ve halen süren hava destekli kara operasyonu ile 200'den fazla militanı etkisiz hale getirdiğini açıklamış, örgüt de bunun üzerine savaş ilan ederek karşılık verileceğini duyurmuştu.

30 militan öldürüldü

Pakistan ordusunun, Kuzey Veziristan bölgesinde Taliban militanlarına yönelik operasyonunda 30 militan daha öldürüldü.
Pakistan Ordu Sözcülüğü'nden (ISPR) yapılan açıklamaya göre, askeri jetlerle ülkenin Afganistan sınırındaki Kuzey Veziristan ve Hayber bölgesinde hava operasyonu düzenlendi. Kuzey Veziristan'ın Hassu Kel ile Hayber bölgesine yapılan hava akınlarında, 30 militanın daha öldürüldüğü bildirildi. 
Son saldırılar ile birlikte bir hafta önce başlayan ve halen süren operasyonda öldürülen militan sayısı 250'yi geçti. 
Bu arada Kuzey Vezirsitan bölgesinde yaşayan on binlerce kişi evlerini terk ederek daha güvenli bölgelere kaçmaya devam ediyor. Yanlarına alabildikleri kadar eşya ile yollara dökülen yerel halk, can güvenliğini sağlayabileceği bölgelere yöneliyor. 
Operasyonun devam ettiği ilk günlerde ilan edilen sokağa çıkma yasağının son 3 gündür gevşetilmesinin ardından, bölgeden 100 binden fazla kişinin ayrıldığı ifade ediliyor.
Başbakan Navaz Şerif, yerlerinden edilen on binlerce kişi için acil yardımların hızlıca ulaştırılması ve nakdi yardımların yapılması talimatı verirken, Ordu Sözcüsü Tümgeneral Asım Bajwal da yaptığı yazılı açıklamada, oluşturulan kontrol noktalarında Ulusal Veritabanı ve  Kayıt Otoritesi yetkililerince kontrollerin yapılarak şüpheli kişilerin bölgeden ayrılmasına izin verilmediğini kaydetti.
Öte yandan Kuzey Veziristan'ın ,Hayber-Pakthunkva eyaleti ile sınırında bulunan Bannu ilçesinde, operasyondan kaçarak ülke içi mülteci konumuna düşen halk için kamp kuruldu ancak halkın Taliban tehdidi nedeniyle kampa yerleşmekten kaçındığı öğrenildi. 
Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği'nin son raporuna göre ise Kuzey Veziristan'da yaşayan ve operasyondan kaçan 6,452 Pakistanlı Afganistan'ın Khost bölgesine geçti.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI