radyobir
radyobir

Panama hükümeti, göçmenlerin sınır dışı edileceğini bildirdi

Orta Amerika ülkesi Panama'da hükümet, yasa dışı yollardan giriş yapan düzensiz göçmenlerin ülkelerine gönderileceğini duyurdu.

09 Eylül 2023 07:01 | Kategori: Latin Amerika

Panama Ulusal Göç Direktörü Samira Gozaine düzenlediği basın toplantısında, Panama ile Kolombiya sınırını birbirine bağlayan Darien Boşluğu'ndaki geçişlerin had safhaya geldiğini belirterek, göçmenler üzerindeki kontrollerin sıkılaştırılacağını bildirdi.

ABD'ye gitmek isteyenler için Panama'nın göç koridoruna dönüştüğünü vurgulayan Gozaine, "İmkanlarımız ve bütçemiz dahilinde, ülkeye yasa dışı girenler için sınır dışı edilmeleri dahil yeni önlemleri devreye alacağız. Nisan ayından bu yana 452 kişiyi sınır dışı ettik." ifadesini kullandı.

Resmi verilere göre, Panama'ya yasa dışı şekilde giren göçmenlerin ABD'ye ulaşması halinde sınır dışı edilecekleri yönünde uyarılar yapılmasına rağmen 2023'de 348 bini aşkın düzensiz göçmen Darien Boşluğu'nu aşarak Panama topraklarına giriş yaptı.

Birleşmiş Milletler (BM), 14 Nisan'daki açıklamasında, Orta Amerika ülkesi Panama ve Güney Amerika ülkesi Kolombiya sınırında düzensiz göçmenlerin rotası olan Darien Boşluğu'ndan bu yıl geçmeye çalışan düzensiz göçmen sayısının 400 bine çıkabileceğini bildirmişti.

- Darien Boşluğu

Orman, bataklık ve dağlarla kaplı bir doğal hayatı koruma bölgesi olan Darien Boşluğu, göçmenlerin geçişi için oldukça tehlikeli bir güzergah.

Kuzey Amerika ile Güney Amerika'yı birbirine bağlayan Pan-Amerika kara yolunun kesildiği tek nokta olan açıklıktan ancak yaya olarak orman patikaları aracılığıyla geçilebiliyor.

Göçmenler, bataklığa saplanma ve vahşi hayvan saldırısı tehlikesi altında yolculuk ediyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI