radyobir
radyobir

Fransa'da terör alarmı!..

IMF'nin Paris ofisine gönderilen bir zarf açıldığı sırada patladı. Bir kişi hafif yaralandı. Bu olayın hemen ardından ülkenin güneyindeki Grasse kasabasında bir okulda ateş açıldı. İki kişinin yaralandığı saldırının ardından düzenlenen operasyonda bir şüpheli yakalandı, bir şüpheli de aranıyor. Fransız hükümeti, cep telefonlarına yolladığı mesajda ülke genelinde "terör saldırısı" uyarısı yaptı.

16 Mart 2017 14:37 | Güncelleme :16 Mart 2017 16:19 | Kategori: Dünya

Fransa'da, yaklaşık yarım saat içinde iki ayrı saldırı meydana geldi. IMF'nin Paris ofisine gönderilen zarfın patlaması sonucu bir kişi hafif yaralanırken bunun hemen ardından ülkenin güneyindeki Grasse kasabasında bir okulda ateş açıldı. Reuters'e konuşan bir polis yetkilisi, saldırıda iki kişinin yaralandığını açıkladı. Aynı yetkili, olayın bir terör saldırısı olduğunu söylemek için henüz erken olduğunu söyledi.

Olayın ardından düzenlenen operasyonda bir şüpheli yakalanırken bir şüpheli de aranıyor. 

Grasse kasabası acil durum idaresi, yurttaşların evlerinden çıkmamalarını isterken, Fransa hükümeti, telefonlara gönderdiği mesajda ülke genelinde "Terör saldırısı" uyarısı yaptı.

IMF ofisine gönderilen zarf patladı

Uluslarası Para Fonu'nun (IMF) Paris ofisine gönderilen bir zarfın patlaması sonucu, zarfı açan kişi yaralandı.

Ellerinden ve yüzünden yaralanan görevlinin durumunun iyi olduğu bildiriliyor.

Bina içinde ve çevresinde geniş güvenlik önlemi alan polis, binada bulunanları dışarı çıkardı.

Paris polisi patlayıcının muhtemelen ev yapımı olduğunu söylüyor. Polis ayrıca daha önce ofise tehdit telefonları geldiğini ancak bu saldırının bu tehditlerle alakalı olup olmadığının henüz bilinmediğini de belirtti.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI