radyobir
radyobir

Penaltı tartışması!..

Galatasaray Türk Telekom Arena'da Çaykur Rizespor'u 2-0 mağlup etti. Karşılaşmayı değerlendiren spor yazarlarının dilinde sarı kırmızılıların yeni transferlerinden Eren Derdiyok'un golleri ve Tolga Ciğerci'nin performansı vardı.

18 Eylül 2016 09:33 | Kategori:

HAKAN ÜNSAL (HÜRRİYET)

Sezon başından beri Eren öyle karakteristik goller atıyor ki, yeni ve kolay bir hücum tarzı ortaya çıktı. Eren’i ceza alanı içine gönder, Sneijder’e orta yaptır ve santraya yürü. Bu büyük avantaj, takımın kötü oynadığı maçlarda bile strateji olarak kullanılır. Sneijder bu işi çözdü ama Riekerink’in de buna katkı verip takımı yönlendirmesi lazım. Özellikle Yasin ve Bruma’nın da bu büyük gücü kullanması gerekir.

UĞUR MELEKE (HÜRRİYET)

Galatasaray bugüne lider girdiyse bunu temel olarak iki adama borçlu: Birincisi, dört ciğerli Tolga Ciğerci.Geçen yıl Hertha maçlarında da sık sık övgüyle yorumlama şansı bulduğum genç adam, topun kaybedildiği her noktada nasıl birden bitebiliyor, bazı anlarda çözemedim dün gece! İkincisi ve daha önemlisiyle Eren Derdiyok.
Bu övgü attığı goller için değil, yaptığı savunma için. Rakibin her çıkışına yetişiyor, maçtan hiç bir an kopmuyor. O ileride basınca arkasındakiler de koşmamaya utanıyorlar adeta.

MEHMET DEMİRKOL (FANATİK)

Galatasaray Riekerink’in de söylediği gibi ve haklı olarak Sneijder’e alan yaratmaya odaklanmış bir oyun oynuyor. Bu konuda Tolga Ciğerci ve Selçuk’un dün verdikleri çaba takdiri hak ediyor. Peki Sneijder ve Bruma’nın aldıkları toplarda doğru pas opsiyonlarını kullandıklarını söyleyebilir miyiz? Kaliteleri düşünüldüğünde performansları beklenenin altında. Orta sahada bu kadar top kaybıyla ve ağır oynayan, hücum planı olmayan bir rakibe karşı bu kadar az üretmek sıkıntı. Sneijder’in üzerine kurulmuş bu oyunda oyunun akışında direkt rol oynayan bir yaratıcılık sergilemesini beklemek ona haksızlık değil. 2 şahane ortasının Eren’in mükemmel vuruşlarıyla skoru belirlemiş olsa da oyunun akışındaki net rolünün hakkını vermeli. Ne onun ne takımın coşkusu konusunda hiçbir soru işareti yok. Herkes istiyor. Ancak performansı yükseltmek lazım.

LEVENT TÜZEMEN (SABAH)

Orta alandaki formuyla Tolga Ciğerci Galatasaray'ı parlatıyor. Topla rakip arasına mükemmel giren Tolga, ayrıca yine müthiş koşu kalitesiyle savunma-hücum hattı arasında "Körük" görevini yaptı. Chedjou-Balta ikilisi Tolga'nın savunmaya yaptığı desteğin rahatlığını yaşıyorlar. Tolga'nın topla 140 kez buluşmasını tamamen çalışkanlığının ve sürekli maç içinde dikkatli olmasının bir mükafatı olarak görüyorum. Eski hocası Rıza Çalımbay jenerik olacak gollere imza atan Eren Derdiyok için şöyle demişti: "Galatasaray'da çok mutlu.
Eren mükemmel kafaya çıkar, inanılmaz topa vurur. Eren kenarlardan beslendiğinde çok gol atar, gol kralı olur.."Eren'in "İbrahimovic" türü röveşata golü sadece beni değil, taraftarları da büyüledi. Eren'in röveşatadaki zarafeti, gollük olmayan ortada topa bireysel kalitesiyle ve becerisiyle resmen hayat vermesiydi. İkinci golde de topa kafayı vurmadan önce "Kule" gibi yükseldi. Riekerink golcüsü Eren'in verimini arttırmak istiyorsa, kenarlardan onu çok daha fazla besleyecek oyunu formüle etmeli...

RIDVAN DİLMEN (SABAH)

Galatasaray'ın ve Türkiye'nin en önemli oyunculardan biri Sneijder.. Ama Sneijder de daha çok solda oynamayı tercih ediyor. Forvet arkası serbest oyuncu demek.. Sneijder'in daha fazla sahneye çıkması lazım. Hareketli Bruma, topsuz hareketli Yasin ve Eren varken, Sneijder'in ortaya çıkması gerekiyor. Sneijder özgür de bir oyuncu. Önemli bir silah ancak böyle coşkulu oynarken Sneijder'in kalitesini ortaya çıkarması gerekir. Sneijder'in sağ tarafa gitmesi rakip savunmayı da açar... Dikkat ederseniz iki gol de Sneijder'in sağa gitmesinden geldi. Sneijder'in ortalaması 10'un altında olmamalı. Dün iki asist yaptı ama benim asist kavramım başka.. Bekle stoperin arasına atılan paslar bana göre gerçek asistlerdir. Sneijder'in bunları yapabilecek kapasitesi var. Duran topları ben asist olarak görmüyorum.

ERCAN GÜVEN (MİLLİYET)

Aslında lige hiç de fena başlamayan Galatasaray’ın aylar sonra seyircisiyle buluşması düğün dernek olmalı değil mi?..Ne gezer!.. Birileri ortaya atmış "Takımı Sneijder yönetiyor”diye... Pankartlar afişler; "Riekerink’e destek” mesajları doldurmuş Arena’yı.Yahu Bayram da geçti seyran da; puan cetveline göre hiçbir desteğe ihtiyacı olmayan teknik direktöre destek niye?Çünkü taraftar yönetime kırgın...Riekerink’i yüceltip kulağını çekiyorlar onların.Ne gerek var kendi ayağına kurşun sıkmanın?Bakın; futbolcular da insan... Etkileniyorlar. Coşkulu olmak istiyorlar, olamıyorlar. Her iki yarıda da onar dakika sürdüremiyorlar o havayı.Bu kafayla Rizespor’u yenersin ama ligi domine eden Beşiktaş önünde ne olacak acaba?


Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI