radyobir
radyobir

Pentagon, savunma sistemini Soğuk Savaş temelinde kuruyor

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon Şefi Chuck Hagel, Soğuk Savaş döneminde uygulanan programa benzer İnovasyon Savunma Girişimi'nin oluşturulması planlarını duyurdu.

19 Kasım 2014 11:43 | Kategori: Dünya

AP’nin verdiği habere göre Pentagon’un başlatmayı planladığı uzun vadeli araştırmalar programı, Amerikan ordusu için robot teknolojisi, üç boyutlu baskı ve diğer kilit teknolojilerde atılım sağlamayı öngörüyor.
Hagel, "Bu program, önümüzdeki on yıllık dönem ve ötesine yöneliktir. Kısa vadede, programa katılmaları için hükümet içi ve dışındaki en iyi beyinler davet edilecek. Temiz sayfadan başlamak ve önümüzdeki üç-beş yılda hangi teknolojilerin ve DoD sistemlerinin gelişmesi gerektiğini anlamak istiyoruz” dedi.
Pentagon Şefi, programın hayata geçirilmesi için özel sektör ve bilim adamlarının yardımına başvurmak niyetinde olduklarını belirtti.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI