radyobir
radyobir

Pereira'nın derbi taktiği belli oldu

Portekizli teknik adam Vitor Pereira, Türkiye'deki ilk derbi maçına çıkıyor.

26 Eylül 2015 08:46 | Kategori:

Portekizli teknik adam, ilk derbisine büyük bir titizlikle hazırlanıyor. Rakibi en ince ayrıntısına kadar analiz eden Vitor Pereira, antrenmanda oyuncularına temsili Beşiktaş maçı bile oynattı! İşte Pereira’nın hazırlıkları...

1-Rakibi sizde izleyin

Başarılı çalıştırıcı ilk olarak Beşiktaş’ın bu sezon oynadığı tüm resmi maçları bir CD’de topladı. Ardından bu CD’yi çoğaltarak futbolcularına dağıttı. Vitor Pereira öğrencilerine, "Ben Beşiktaş’ı defalarca izledim. Ancak sadece benim izlemem yetmez. Siz de eve gidince bu CD’yi izleyin, rakibi iyice tanıyın” direktifini verdi.

2- Her oyuncuya özel dosya

Pereira bununla yetinmedi. Yardımcılarıyla birlikte Beşiktaşlı her futbolcu hakkında detaylı bir analiz hazırladı. Ardından bu analizleri kendi oyuncularıyla paylaştı. Her öğrencisine, saha içinde karşı karşıya geleceği Beşiktaşlı oyuncunun istatistiklerini, güçlü ve zayıf yönlerini anlatan dosyalar verdi.

3- C planını bile çözdü

Portekizli teknik adam, Beşiktaş’ın bu sezonki karşılaşmalarda maç berabere giderken, mağlup durumdayken ve öne geçtiğinde nasıl bir sistemi benimsediğini ayrıntılı bir şekilde inceledi. Kara Kartal’ın     A, B hatta C planını bile ezberledi, kendisi de taktiğini buna göre oluşturdu. 

4- Kara Kartal Samandıra'da

Vitor Pereira, rakibin atağa çıkarken yaptığı top kayıplarını avantaja çevirmek için derbinin provasını idmanda yaptı! Samandıra Tesisleri’ndeki antrenmanlarda oyuncularından temsili bir Beşiktaş 11’i oluşturup, çift kale maç oynattı. Siyah-Beyazlılar’ın yaptığı top kayıplarının benzerlerini tekrarlatıp, bundan nasıl yararlanacaklarını futbolcularına anlattı.

5- Sağlam orta saha

Vitor Pereira, Siyah-Beyazlılar’ın en çok orta sahasından çekiniyor. Beşiktaş’ın istediğinde iyi pas yaptığını ve hızlı hücuma çıktığını düşünen Pereira, bu nedenle derbide savunma yönü daha güçlü olan bir orta saha hattı kuracak. Bu bölgede rakibine üstünlük kurmaya çalışacak.

6-Toplar Nani ve Markovic'e

47 yaşındaki teknik adama göre Beşitaş’ın yumuşak karnı, bekleri. Tosic ve Beck’in ileriye çıktıktan sonra geri dönüşlerde yaşadığı sıkıntı, Vitor Pereira’nın iştahını kabartıyor. Pereria bu nedenle hücum planını Nani-Makrovic üzerine kurdu ve oyuncularına, kazanılan tüm topların en kısa sürede bu ikiliden birine ulaştırılması talimatını verdi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI