radyobir
radyobir

Picasso'nun özel yaşamından fotoğraflar

Sanatın sınırlarını zorlayan tarihin en büyük ressamlarından Pablo Picasso'nun kişisel fotoğraf ve film arşivi, torunu Bernard Ruiz-Picasso tarafından Britanyalı sanat tarihçisi ve İspanyol ressamın eserleri konusunda dünyanın önde gelen uzmanlarından biri olan Sir John Richardson'a devredildi.

10 Kasım 2014 12:21 | Kategori: Dünya

The Guardian gazetesinin verdiği habere göre Richardson, "Bu, dünyanın henüz görmediği yüzlerce fotoğraf. Bunlar, gerçek bir mucize. Büyük ressamın hayatının farklı dönemlerinden fotoğraf karelerini incelemeyerek eserleriyle veya hayatından olaylarla karşılaştırmak inanılmaz heyecan verici bir duygu. Onu gerçekten de keşfetmemize, yaşamına 3D rejiminde göz atmamıza izin veriyor. İnanılmaz” dedi.
Arşiv, farklı içeriğe sahip fotoğrafları kapsıyor. Örneğin, ilk eşi Olga ve sevgilisi Fransız ünlü Dora Maar dahil hayatına giren sayısız kadınların kareleri.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI