radyobir
radyobir

Poklonskaya'ya yönelik suikast girişimi engellendi

Rossiyskaya Gazeta'nın bildirdiği habere göre, gönüllü milis yardımcıları Kırım Başsavcısı Natalya Poklonskaya'ya suikast girişimini engelledi.

20 Aralık 2014 18:10 | Güncelleme :20 Aralık 2014 18:11 | Kategori: Dünya

Poklonskaya’nın mektubuna dayandırılarak bildirildiğine göre, 18 Ağustos gecesi savcılık binası yakınlarında patlayıcı madde bulunan ekose bir çanta bulundu. Uzman raporuna göre, ev yapımı patlayıcı maddenin hasar alanı 350 metre olma özelliği taşıyor.
Rusya İstihbarat ve Güvenlik Dairesi (FSB) Kırım Cumhuriyeti ve Sevastopol İdaresi tarafından Kırım’daki yönetimin faaliyetlerini istikrarsızlaştırmak amacıyla halka korku verecek ve insanların ölüm tehlikesine neden olacak patlayıcı maddeyi hazırlamaktan dava açıldı.
Açıklamada bu girişimin denetim dairesini havaya uçurmaya yönelik ilk girişim olmadığına dikkat çekiliyor. Halk Milisleri Alay Komutanı Sergey Turçanenko’nun konu ile ilgili açıklamasında "Birkaç ay önce Kırım Başsavcılığı alanında patlayıcı madde bulunan bir çanta, kasım ayında ise posta ile Kırım Cumhuriyeti Başsavcısı’na gönderilen patlayıcı maddeli bir zarf ele geçirildi. Bunun için gönüllü milis yardımcılarına mükafat verildi” denildi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI