radyobir
radyobir

Putin-Aliyev-Paşinyan görüşmesi için çalışmalar yapılıyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Azerbaycanlı mevkidaşı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile video konferans yoluyla yapılacak görüşmenin hazırlık aşamasında olduğunu, net tarihinin henüz belirlenmediği belirtildi.

10 Kasım 2021 10:42 | Güncelleme :10 Kasım 2021 10:45 | Kategori: Kafkaslar

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, bugün basın mensuplarının Putin-Aliyev-Paşinyan video konferans görüşmesiyle ilgili soruya, "Böyle bir görüşme üzerinde çalışmaların yürütülmekte olduğunu doğruluyoruz. Henüz video konferans bağlantısının ne zaman gerçekleşeceğine dair anlaşma ve bilgi yok” dedi.

Daha önce RIA Novosti haber ajansı, durumu yakından bilen bir kaynağa dayandırdığı haberinde, Putin, Aliyev ve Paşinyan arasındaki video konferans görüşmesinin 8-9 Kasım’da yapılacağının tahmin edildiğini bildirmişti.

Peskov, bu haberle ilgili yorumunda, böyle bir görüşme için anlaşmaya varıldığı zaman Kremlin’in bunu duyuracağını söylemişti.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI