radyobir
radyobir

Radikal İslamcılar sınırdışı edilecek

Almanya, ülke güvenliğini tehlikeye sokmaya başlayan radikal İslamcılarla mücadelede sert önlemler almayı tartışıyor.

12 Ağustos 2014 14:32 | Kategori: Dünya

Almanya'dan Suriye ve Irak'a, terör örgütü Irak Şam İslam Örgütü (IŞİD) cephesinde savaşmaya giden 400 radikal İslamcı'nın olduğunun açıklanması Almanya'yı tedirgin ediyor. 

Ülke genelinde radikal İslamcıların sayısının artması ve örgütlenmelerinin güçlenmesi üzerine açıklama yapan Federal Meclis İçişleri Komisyonu Başkanı Wolfgang Bosbach, sınırdışı edilmeyi kolaylaştırmak gerektiğini söyledi.

Hıristiyan Demokrat Birlik (CDU) Parti milletvekili ve partinin önemli isimlerinden olan Bosbach "Yabancılar yasasında değişikliğe gidilerek sınırdışı edilme kolaylaştırılmalı” dedi. 

Bosbach "Yabancıların sınırdışı edilmelerinin önündeki engeller çok yüksek. Bunu düşürmek gerekir. Üç yıldan fazla hapis cezası alanlar ancak sınırdışı edilmesi mümkün. Bu süreyi bir yıla çekmek lazım” dedi. 

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI