radyobir
radyobir

Rafineriye saldırdılar!..

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD), Irak'ın en büyük petrol rafinerisi Baici'ye havan toplar ve makineli tüfeklerle saldırı düzenledi. Reuters'a konuşan güvenlik yetkilileri ve rafineri çalışanları, Bağdat'ın 210 km kuzeyindeki Baici'deki depoların farklı bölgelerinden dumanlar yükseldiğini söyledi.

18 Haziran 2014 15:02 | Kategori: Terör

Ajansa konuşan kaynaklar, 'Sünni militanların Baici rafinerisinin yüzde 75'ini ele geçirdiklerini' belirtti.Ülkenin petrol ihtiyacının yaklaşık dörtte birini karşılayan Baici rafinerisinde üretilen petrolün tamamı benzin, yemeklik yağ ve elektrik santralları için yakıt olarak ülke içinde tüketiliyor.
Yetkili, "Militanlar rafineriye girmeyi başardı. Üretim üniteleri, yönetim binası ve dört gözetleme kulesinin kontrolü onlarda. Bu da rafinerinin yüzde 75'ine denk geliyor" diye konuştu.
IŞİD militanları Bağdat'a doğru ilerlerken, Doğan Haber Ajansı (DHA) Irak'ın Selahaddin iline bağlı Dor ilçesi ile Kerkük arasında bir inşaat alanında çalışan 15'i Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı 60 yabancı işçinin IŞİD tarafından kaçırıldığını bildirdi.
DHA, serbest bırakılan bir işçinin ifadelerine dayandırdığı haberinde işçilerin Türk firmasına ait 100 yataklı bir hastanede çalıştığını belirtti.
Dışişleri Bakanlığı, iddiaların incelendiğini ifade etti.

Ulusal birlik çağrısı

Irak ordusu da Bağdat'a doğru yaklaşan Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütü militanlarına yönelik hava saldırısı gerçekleştirdi.
Militanların güçlü olduğu batı kenti Ramadi'de de çatışmalar yaşandığı haberleri geliyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI