radyobir
radyobir

Reha Erdem'e Venedik'te ödül!..

73. Venedik Film Festivali'nde Reha Erdem'in yönettiği 'Koca Dünya' filmi Yeni Ufuklar Jüri Özel Ödülü'ne layık görüldü.

11 Eylül 2016 06:03 | Kategori: Kültür & Sanat

İlk kez Venedik Film Festivali’nde gösterilen Reha Erdem filminin başrollerinde, Ecem Uzun ve Berke Karer yer alıyor.

Festivalde 'Altın Aslan' ödülünü ise bir 'intikam draması' olan 'Woman who left / Terk eden kadın' adlı film aldı. Filipinler'den Lav Diaz'ın yönettiği filmde haksız yere 30 yıl hapis yatan bir öğretmenin hikayesi anlatılıyor. 

Ünlü film eleştirmeni Guy Lodge, 'Terk eden kadın' filmi için "Çok güçlü ve yönetmen Diaz'ın kendi standartlarına göre çekilmiş, ahlakî bir çalışmayı ortaya koyan canlı bir film" yorumunu yapmıştı. 

Jüri Büyük Ödülü ise Tom Ford'un yönettiği 'Nocturnal Animals' filmine gitti. 

En iyi yönetmen ödülünü de 'The Untamed' filminin yönetmeni Meksikalı Amat Escalante ile 'ParadisE' filmiyle Rus yönetmen Andrei Konçalovsky paylaştı. 

'La la Land' müzikalindeki rolüyle Emma Stone en iyi kadın oyuncu, 'El ciudadano ilustre'de köyüne geri dönden Nobel ödüllü bir yazarı canlandıran Arjantinli Oscar Martinez ise en iyi erkek oyuncu ödülünü kazandı. 

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI