radyobir
radyobir

Rehinelere karşılık 50 IŞİD'ci

49 konsolosluk mensubuna karşılık, Suriye'deki Tevhid Tugayı'nın elinde olan, öldürülen IŞİD komutanlarından Hacı Bekir'in eşi ve çocuklarının da arasında bulunduğu 50 kişinin IŞİD'e teslim edildiği ortaya çıktı. IŞİD'in 'Hacı Bekir'in emaneti' olarak gördüğü ailesinin, 'örgütün namusu' olarak kabul edildiği belirtildi.

23 Eylül 2014 09:47 | Kategori: Terör

Musul Başkonsolosluğu’nda 11 Haziran günü kaçırılan ve 101 gün tutulduktan sonra serbest bırakılan 46’sı Türk 49 rehinenin karşılığında IŞİD’e, ocak ayında Halep’te öldürülen komutanlarından Hacı Bekir’in eşi ve çocuklarının da aralarında bulunduğu yaklaşık 50 IŞİD mensubunun verildiği ortaya çıktı. Hürriyet’in edindiği bilgiye göre, 49 konsolosluk çalışanı için yapılan pazarlıklarda IŞİD tarafı, Ocak 2014’ten beri Suriye’deki Müslüman Kardeşler bağlantılı Tevhid Tugayı’nın (Liva El Tevhid) elinde olan Hacı Bekir’in eşi ile çocuklarının da aralarında bulunduğu bir grubun serbest bırakılmasını talep etti.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI