radyobir
radyobir

Rio'dan ilginç kareler...

Madalya ve skorlar olimpiyatların vazgeçilmezi. Ancak en inanılmaz, duygusal, heyecanlı ve ilginç anlar da genelde hiç beklenmedik biçimde ortaya çıkıveriyor. İşte Rio 2016'nın 10. gününde o anlardan bazıları...

17 Ağustos 2016 06:25 | Güncelleme :17 Ağustos 2016 11:48 | Kategori:



Top burun

Alman masa tenisçisi Dimitrij Ovtcharov bu haliyle rahatlıkla karnaval kutlamasına gidebilir! Ovtcharov, 3-1 kaybedilen yarı final mücadelesinde Japonya’ya karşı Alman takımının tek galibiyetini aldı. Almanya Güney Kore karşısına bronz madalya için çıkacak.



En yükseğe

Erkekler sırıkla atlamada 22 yaşındaki Brezilyalı Thiago Braz da Silva kendi seyircisi önünde 6.03’lük derecesiyle altın madalya kazandı. Ancak seyircilerin yarışmanın favorisi Fransız Renaud Lavillenie’i her atlayışı sırasında yuhalaması tepki topladı.



Dört yıl bekledi

Dean Golding binicilik dresaj finalinde göğsünde ‘artık evlenebilir miyiz? yazılı bir pankart taşıdı. Bu yazı yine binici olan İngiliz nişanlısı Charlotte Dujardin içindi. Golding teklifini daha Londra 2012’de yapmıştı. ‘Evet’ yanıtına rağmen biraz beklemesi gerekti. Dujardin nihayet Londra sonrası 2. bireysel Olimpiyat madalyasını Rio'da aldıktan sonra nikah masasına oturmaya ikna oldu.



Altın yerine hayal kırıklığı

Elia Viviani (sağda) erkekler omnium yarışında yaşanan bir kazayı hasarsız atlattı. Yarışa devam edebilen İtalyan pedal sonunda altına uzandı. Güney Koreli Park Sang-hoon (solda) o kadar şanslı değildi. Pisti taşınarak terk etti.



Senkronize yüzme

Seyirciler su üzerinde İsrailli senkronize yüzücüler Ievgeniia Tetelbaum ve Anastasia Gloushkov’un birbiriyle uyum içindeki bacaklarını izliyor. Ancak ikili bu senkronizeyi sağlamak için su altında bile tam bir uyum içinde olmak zorundalar.



Başını minderlere vurdu

Denis Kudla başını coşkuyla mindere vuruyor. 21 yaşındaki güreşçi daha sonra yaptığı açıklamada "sevinç hissi acıdan daha büyüktü" dedi. Kudla Almanya’ya 2008’den beri güreşte ilk Olimpiyat madalyasını kazandırdı.



Kum sanatı

Nijeryalı üç adım atlamacı Tosin Oke, elemelerde kumda verdiği bu görüntüsüyle bile bir madalyayı haketmiş. Tıpkı bir tablo gibi.



Olimpiyat heyecanı

İsveç Kralı Carl Gustaf ve Kraliçesi Silvia, grup maçında Brezilya ile karşılaşan ülkelerinin hentbol takımını desteklemek için tribünde. İsveç maçı 30-19 kazandı. Kırk yıldır evli olan Carl Gustaf ile Silvia arasındaki aşk 1972’de Münih’teki Yaz Olimpiyatları’nda alevlenmişti.



Çift başlı
Salon bisikletçisi Tianshi Zhong‘un yarış sırasında başı öne eğikken yolu kaskındaki kadın başı figürü gözlüyor! "Çift baş" işe yaramışa benziyor. Zira Zhong Kadınlar sprint’te ikinci tur yarışını kaybetmesine rağmen ikinci şansını iyi kullanarak çeyrek final biletini aldı.



Yağmur yağınca…

Yağmur altında koşulan 110 metre engelli yarışında Brezilyalı Joan Vitor De Oliveira finiş çizgisine kısa süre kala sendeledi ve bitiş çizgisini karınının üzerinde kayarak geçti. Özgün bir teknik ama kural dışı değil.



Sol tarafa dikkat!

Bulgar Daniel Asenow’un kroşesi Cezayirli Mohamed Flissi’nin yüzünde böyle patladı. Ancak karşılaşma sonrası Flissi mutluydu. Zira ringden puanla 3-0 galip ayrıldı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI