radyobir
radyobir

Roketli yağmur duası!..

Kuraklığın vurduğu Güneydoğu Asya ülkesi Laos'ta çiftçiler, yağmur duasına çıktı. Çiftçiler, 'tanrılara yağmur yağdırması için cesaret verdiğini' düşündükleri, çiçeklerle süslenmiş ev yapımı roketleri gökyüzüne fırlattı.

03 Haziran 2016 21:09 | Güncelleme :04 Haziran 2016 09:35 | Kategori: Dünya

Asya'nın en fakir ülkelerinden Laos Demokratik Halk Cumhuriyeti'nde son on yılın en kurak günleri yaşanıyor.

Komünist rejim ile yönetilen ve toplam nüfusun yüzde 75'inin tarımla geçindiği ülkede çiftçiler, her yıl düzenlenen bir festival ile yağmur duasına çıkıyor.



30 Mayıs'ta ülkenin başkenti Vientiane'de gerçekleştirilen festivalde çiftçiler,  çiçeklerle süsledikleri onlarca ev yapımı roketi gökyüzüne fırlatıyor. Ülkede roketlerin, 'tanrılara yağmur yağdırması için cesaret verdiği' düşünülüyor.

Festivalde gökyüzüne fırlatacakları roketleri yapabilmek için yıl boyunca para biriktirdiklerini söyleyen çiftçiler; roketlerinin ulaştığı yükseklik, ardında bıraktığı duman gibi belirli kriterlerde kendi aralarında yarışıyor. 


Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI