radyobir
radyobir

Rusya'dan Kürt yönetimini silah sevkiyatı!..

Rusya, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne (IKBY) silah sevkiyatına başladığını açıkladı.

17 Mart 2016 07:54 | Kategori: Dış Politika

Moskova, sevkiyatın Bağdat yönetiminin bilgisi dahilinde olduğunu ve yollanan silahların "son parti olmayacağını" duyurdu.

Rusya'nın Erbil Başkonsolosluğu Ataşesi Artyom Grigoryan, 14 Mart'ta bir Rus askeri kargo uçağı ile gerçekleşen sevkiyatta beş adet ZU-23-2 (Zenit) uçaksavar füze düzeneğinin ve 20 bin havan mermisinin Iraklı Kürtlere teslim edildiğini açıkladı.

Silahların Kürt Bölgesel Yönetimi'ne törenle temsil edildiği ve teslimde Rusya'nın Irak Büyükelçisi İlya Morgunov'un da hazır bulunduğu belirtildi.

Moskova, silahların Kürt Otonom Bölgesi'ne Bağdat hükümetinin resmi onayıyla gerçekleştiğini duyurdu.

Interfax ajansına bilgi veren ismi açıklanmayan bir Rus yetkili, "Silahlar Bağdat üzerinden Kürt bölgesine gidiyor. Teslimat 14 Mart'ta yapıldı" bilgisini verdi.

Silahların Bağdat yönetimi tarafından kontrolünün yapıldığı belirtildi.

Silahları getiren Rus askeri kargo uçağının Erbil havaalanına iniş video görüntüleri, Bağdat'taki Rusya Büyükelçiliği'nim Facebook sayfasında paylaşıldı.

Bu arada yeni parti silahların teslimi konusunun da Rusya'nın Bağdat Büyükelçisi ile Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani arasında yapılan görüşmede ele alındığı vurgulandı.

Rus tarafı, "bunun teslim edilen son parti olmayacağını ve IŞİD ile mücadelede kullanılacağını" bildirdi.

Geçen yıl Eylül ayı sonunda Rusya'nın Suriye operasyonu başladığında Rusya Dışişler Bakanı Sergey Lavrov, Moskova'nın Bağdat hükümeti üzerinden Kürtlere silah yardımında bulunacağını açıklamıştı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI