radyobir
radyobir

Şevval Sam izdihamı

Ünlü sanatçı Şevval Sam önceki gece Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliği kapsamında sahne aldı.

09 Mart 2019 17:23 | Kategori: Magazin

Mersinli müzikseverlerin yoğun ilgi gösterdiği konserde Şevval Sam, birbirinden güzel parçaları ile 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününde kadınlara unutulmaz bir gece yaşattı.

Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen konserde, etkinlik alanına sığmayan vatandaşlar konseri dışarıda kurulan LED ekranlardan izledi.

Programına "Duydum ki Unutmuşsun" şarkısıyla başlayan güzel sanatçı, alaturkalardan, Karadeniz türkülerine, roman havalarından halaylara uzanan repertuarıyla dinleyicilere unutamayacakları bir konser yaşattı. Küçüklüğünde halk oyunları ekibinde olduğundan bahseden Sam, elinde kaşıklarla Silifke yöresinin oyununu oynadı ve türküyü izleyicilerle birlikte büyük bir coşkuyla seslendirdi.

ŞEVVAL SAM "İYİ Kİ KADINIZ"

Konserin ortalarına doğru Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve eşi Hatice Kocamaz sahneye çıkarak Şevval Sam’a çiçek ve özel yapım bir vazo hediye etti. Hediyeleri kabul ederek Burhanettin-Hatice Kocamaz'a teşekkür eden başarılı sanatçı "İyi ki kadınız. Hepimizin emekçi kadınlar günü kutlu olsun. Kadın doğduk ama acaba kadın olmayı becerebildik mi? Kadın olduğumuz için onaylanabildik mi? Bu dünyada kadın olmak gerçekten zor iş. Direnmek ve yaşamak çok zor iş. Hepsi bir emek işi. Bütün ötelenmelere, aşağılanmalara, küçümsenmelere, zorluklara ve şiddete rağmen kadın en büyük emeği direnmek için veriyor. Hepimizin emekçi kadınlar günü kutlu olsun. Çünkü yaşamak emek işi” diyerek kendisini dinlemeye gelen yaklaşık iki bin kadınla "İyi ki kadınız” dedirterek, 8 Mart Emekçi Kadınlar gününü kutladı.

Güçlü repertuarı, sempatik ve neşeli tavırları ile Mersinlilerin gönlüne taht kuran Sam,  Silifke Yöresi’ne ait ‘Silifke’nin Yoğurdu’ şarkısında kaşıkla dans ederken, kendisine kaktüs armağan eden minik hayranını sahneye davet ederek, "Manastır" türküsünü birlikte seslendirdi.

ŞEVVAL SAM'DAN ÖRNEK DAVRANIŞ

Konserinin sonlarına doğru kendisi ile fotoğraf çektirmek isteyen engelli hayranlarını kırmayarak sahneye davet eden güzel sanatçı, büyük bir sürpriz ile karşılaştı. Sahneye çıkan engelli bir hayranı Sam'a kolye hediye ederek boynuna taktı. Bu güzel sürpriz karşısında Şevval Sam engelli hayranına teşekkür ederek bol bol selfie çektirdi.  

Yaklaşık iki buçuk saat sahnede kalan başarılı Sam, Mersinli müzikseverlere uzun süre unutamayacakları keyifli bir gece yaşattı. Güzel sanatçı, "Bana kadın olmayı, birey olmayı, direnmeyi ve parmak izimi keşfetmeyi öğreten kadının, annemin de kadınlar gününü kutlayıp ona bir şarkı yollayalım” diyerek Leman Sam'ın sevilen parçalarından "Rüzgar" şarkısını tüm izleyicilerle birlikte söyledi. Bu anları cep telefonuyla görüntüleyip ölümsüzleştirdi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI