radyobir
radyobir

Siyasette önemli zirve!..

Başbakan Binali Yıldırım'ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmede FETÖ soruşturması, mini anayasa değişikliği konusundaki çalışmalar ve Fırat Kalkanı Operasyonu ele alındı.

22 Eylül 2016 10:53 | Güncelleme :22 Eylül 2016 13:05 | Kategori:

Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile parti genel merkezinde yaklaşık 1 saat 45 dakikalık bir görüşme gerçekleştirdi. Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, görüşmede FETÖ soruşturması ele alındı. Başbakan Yıldırım, bu konuda titiz bir çalışma yürütüldüğünü, bu amaçla şikayetlerin değerlendirilmesi için her ilde valilikler bünyesinde kurullar oluşturulduğunu ifade etti. Görüşmede ayrıca mini anayasa değişikliği konusundaki çalışmalar değerlendirilerek, bir an önce uzlaşma ile bu çalışmaların sonuçlandırılması konusunda ortak görüş benimsendi. Başbakan Yıldırım, Türkiye'nin yürüttüğü terörle mücadele konularında ve Suriye’de yürütülen Fırat Kalkanı Operasyonu'yla ilgili olarak Kılıçdaroğlu’na bilgi verdi.



Bu nedenle Anayasa Mahkemesi'ne gitmek istiyor. Anayasa Mahkemesi'ne başvurma süresi ise yarın, 23 Eylül'de doluyor. AK Parti CHP'nin bunu yapmaması için bazı KHK'larda 'toplumda karşılığı olan' düzenlemelere gideceğini hemen açıklamaya hazır. CHP kaynakları ise bu açıklamaları daha önce de duyduklarını o yüzden somut adım beklediklerini söylüyorlar. Bu somut adımın, görüşmede uzlaşma sağlanırsa bugün ya da yarın çıkartılacak bit KHK ile, daha önceki bazı maddelerin değiştirilmesi, ya da OHAL'in kalkmasıyla geçersiz kalacağının yazılması şeklinde olabileceği konuşuluyor.

Kılıçdaroğlu'nun Yıldırım'a son görüşmelerinde değişiklik beklenen maddeleri yazılı olarak ilettiği biliniyor. Beklentiler arasında gazeteci ve yazarların başkaca kanıtlanmış suçları yoksa tutuksuz yargılanmasından askeri hastanelerin kapatılması kararının geri alınması, gerekirse yeni kurulacak Milli Savunma Üniversitesi'ne bağlanmasına dek bir dizi madde bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ABD'de bulunmasının uzlaşma sağlanırsa KHK'nın imzalanması konusunda engel oluşturmayacağı, daha önce de cumhurbaşkanlarının yurt dışından onayladığı kararlar bulunduğuna dikkat çekiliyor.



Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI