radyobir
radyobir

Skandal özgeçmiş sonunda kaldırıldı!..

Devlet Opera ve Balesi (DOB) Genel Müdürü Selman Ada'nın kendisinden "olağanüstü bir orkestra şefi ve eğitimci", "Türkiye'nin aydınlık yüzü" ve "birinciler birincisi" gibi övgüyle bahsettiği özgeçmişi kurumun web sitesinden (www.dobgm.gov.tr) kaldırıldı.

18 Ağustos 2014 10:00 | Kategori: Opera ve Bale

Geçen haftalarda Rengim Gökmen’in yerine DOB Genel Müdürlüğü ile Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası 1. Şefliği’ne getirilen Selman Ada, özgeçmişini kurumun web sitesinde yayınlamıştı. Ada özgeçmişinde kendisi için, "Kendi halkıyla opera sanatını bütünleştiren ve dünyaya açılan ilk Türk opera bestecisidir. Geleneği bilgece işler, evrensele bir sihirbaz ustalığıyla taşır” demişti. Özgeçmişin geçen cuma günü medyaya yansımasının ardından, Ada’nın özgeçmişi kurumun web sayfasından kaldırıldı; yeni bir özgeçmişe de henüz yer verilmedi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI