radyobir
radyobir

Sneijder gerginliğinin perde arkası!..

29 Ekim 2014 Çarşamba günkü idmanda, hocasının kendisini yedek takımla oynatmasına sinirlenen yıldız oyuncu soyunma odasının yolunu tutunca İtalyan çalıştırıcı da Hollandalı'yı yedek başlattı.

02 Kasım 2014 07:29 | Kategori:

Galatasaray, Kasımpaşa’yı 2-1 son dakikada Umut’un attığı golle mağlup ederken, en çok merak edilen soru "Sneijder neden kulübedeydi” sorusu oldu. Cesare Prandelli’nin bu sürpriz kararının altında 4 ana neden olsa da bunlardan en önemlisi Hollandalı yıldızın geçen Çarşamba günü yapılan taktik antrenmanı terk etmeydi. Bir anlamda önceki günkü tablonun fitilini, Sneijder bu hareketi ile yakmış oldu. İşte Prandelli’nin yıldız oyuncuyu maça kulübe başlatmasının altında yatan gerçekler... 
Prandelli’nin, Sneijder’ı yedek bırakma düşüncesi hafta başında kafasında vardı. Bunun gerekçesi ise tecrübeli çalıştırıcının, "Sneijder gol atabilir ama sahada yeteri kadar koşmuyor” düşüncesiydi. Nitekim Prandelli, 29 Ekim 2014 Çarşamba günü yapılan taktik idmanında Sneijder’a as takımda yer vermedi. 

ALBAYRAK VE ERGÜN İKNA ETTİ

Hollandalı yıldız, yedek takımda oynatılınca hocasının bu kararına tepki olarak idmanı yarıda bırakıp gitti. Sneijder’in bu hareketi üzerine idmanda soğuk rüzgarlar esti. Geçmişin aksine hafta içinde disiplinli ve taviz vermeyen bir portre çizen Prandelli, bu harekete sinirlendi. Ancak araya Sportif Direktör Cenk Ergün girdi. Soyunma odasında Ergün, hemen Sneijder ile konuştu, kendisini sakinleştirdi. Daha sonra Başkan Yardımcısı Abdurrahim Albayrak, başarılı futbolcu ile konuştu ve Sneijder çalışmalara geri döndü. Zaten kafasında Kasımpaşa maçı için oyuncusunu kulübede tutma düşüncesi olan Prandelli, bu davranış sonrasında fikrini de netleştirmiş oldu. İtalyan Teknik Direktör, bu kararı alarak, Sneijder’ın önceki yönetim tarafından alacaklarının sıfırlandığı için kırgın olan takımdaki yerli oyuncular dahil herkese "Kimse bu takımda vazgeçilmez değildir” mesajı vermek istedi.

‘DAHA FAZLA SORUMLULUK ALIN’

Sneijder dışında bir çok yabancıya Kasımpaşa maçında görev vermeyen ve sahaya sadece 3 yabancı ile çıkan Prandelli, Florya’da Aysal yönetimi zamanında yabancı ve yerli oyuncular arasında konuşulan soğukluğa da bir göndermede bulunmuş oldu. İtalyan hoca, bu kararla bütün oyuncularına "Madem öyle çıkıp oynayın ve daha fazla sorumluluk alın” mesajını verdi. Hatta Prandelli, idmanlarda Telles’i de kesip 2 yabancılı yani sadece Muslera ve Chedjou’nun yer aldığı ilk 11’i de denediği belirtildi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI