radyobir
radyobir

Stresten kurtulmanın yolları!..

Stresli misin? Uzmanlar stresi alt etmenin 10 şaşırtıcı yolunu açıkladı. Bu yollar arasında, elleri ılık suyun içinde yıkamaktan, kereviz sapı çiğnemeye, hatta dudak kremi süremeye kadar ilginç yöntemler var.

30 Nisan 2015 08:23 | Kategori: Sağlık

Stres insanın ciddi anlamda bunalmisına ve yaptığı işlerden kopmasına neden olur. Modern yaşam beraberinde fiziksel ve duygusal şiddeti de getiriyor. Kimi zaman bir melodi mırıldanmak bile stresi kontrol almanıza yardımcı olur. Beslenme uzmanı Charlotte Watt, stresi yok etmek için ilginç yöntemler öneriyor. Bu yöntemler tavana zıplayan sinirlerinizi yatıştırmaya yardımcı olacak.

Para endişesi, iş problemleri, aile sorumlulukları ve sorunları derken; hayat bizi strese sokan tüm unsurları sunuyor. Bir mola verip bunlara 'dur' diyebilirsiniz.

Ilık suda ellerinizi yıkayın: Ilık su vücuttaki sinir sisteminin yatışmasında büyük rol oynar. Düzenli banyo zamanları da rahatlamanıza yardımcı olur. Duşunuza katacağınız epsom tuzu, tüm sinirlerinizi alacak, rahatlamış hissedeceksiniz.

Bir melodi mırıldanın: Mutlu insanların bir melodi mırıldandığını dikkat ediyor musunuz? Adeta durdukları yerden dans ediyor gibiler... Bir şarkıya vokal yapmak, kan akışınızın üzerinde büyük bir etki yapar ve sizi pozitifleştirir.

Çirkin ol!: Hep çocukken çirkin ol denir ya... İşte bunu uygulamanın tam zamanı! Stres yüzünden dişler gıcırdamaya ve baş ağrısı etkisini göndermeye başlar... O halde yapmanız gereken yüz kaslarını harekete geçirmek ve diğer stres belirtilerini yok etmek...

Kereviz sapı çiğneyin: Araştırmalar kereviz sapı çiğnemenin vücuttaki kortizol seviyesini artırdığını gösteriyor. Stresten kilitlenen çeneyi de harekete geçirmiş oluyorsunuz. Sinir sistemine de pozitif enerjiler gönderiyorsunuz.

Karalayın: Elinizin altındaki ilk kağıda saçma sapan şeyler çizin! Ne olduğu önemli değil...Stres mantığın baskın olduğu beynin sol kısmıyla , duyguların hüküm sürdüğü beynin sağ tarafıyla çatışmaya yol açıyor. Böylece düşünme, yaratma ve refleks gösterme yeteneklerine de engel oluyor. Böyle durumlarda boş bir oda bulun ve bir şeyler çizin.

Gözlerinizi ovuşturun: Burnunuzun gözlerinizle birleştiği üst kısma baskı yapın... Daha sonra bunu masajlarla destekleyin. Gözlerinizi ovalayın, derin bir nefes alın. Yüzünüze yapacağınız küçük masajlar, tüm bedeninizde dalgalanma etkisi yaratacak.

Dudağınıza merhem sürün: İnsanlar strese girdiğinde dudaklarını soymaya veya yemeye başlar... Bunun için dudaklarınıza merhem sürmek, sizi durduracaktır. Dudaklarınıza dokunmak sinirlerinizin kontrol altına girmesini sağlayacak ve kendinizi kontrol etmenizi kolaylaştıracak.

Salata yiyin: Stres anında saldıracağınız fast food veyua abur cuburlar size geçici bir etki yaratsa da daha sonra yeme pişmanlığı doyacaksınız. Kendinize içine balık veya tavuk ve sebzeler koyacağınız bir salata yapın. Uzun uzun çiğneyerek yiyin.

Ayakkabılarınızı çıkarın: Ayakkabılarınızı çıkararak, ayaklarınızı uzatın. Böylece iskelet sisteminizde rahatlama olacak ve gevşeyeceksiniz.

Kendinize sarılın: Kendinin değerli olduğunu hep hatırlamalısın... Kendini sev... Gerçekten iyi hissedeceksin..

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI