radyobir
radyobir

Suriyeli avukat adliye yerine inşaatta çalışıyor

Ülkesindeki iç savaş nedeniyle Türkiye'ye sığınan Suriyeli avukat, geçimini sağlayabilmek için inşaatlarda çalışıyor. Suriyeli sığınmacı Şıpli: "15 Temmuz akşamı, 'Türkiye de Suriye gibi olacak' diye çok korktuk. Sabaha kadar uyumadık, dua ettik, namaz kıldık 'Türkiye bölünmesin' diye"

18 Kasım 2016 11:34 | Kategori: Yaşam

Ülkesindeki iç savaş nedeniyle Türkiye'ye sığınan Suriyeli avukat Ali Şıpli, hayatını sürdürebilmek için inşaatlarda çalışıyor.

Halep Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 2010 yılında mezun olan Şıpli, yaklaşık 2 yıllık avukatlık deneyiminin ardından 2012'de iç savaş nedeniyle mesleğini sürdüremedi. 

Suriye'de savaş mağduru çocuklara öğretmenlik yapan Şıpli, eğitim verdiği okulun rejim güçleri tarafından bombalanması üzerine öğretmenlik mesleğini de bırakmak zorunda kaldı.

Türkiye'ye ailesiyle sığınan evli ve bir çocuk babası Şıpli, geçimini sağlayabilmek için Tekirdağ'da inşaatlarda kum taşıyor, harç karıyor, tuğla diziyor.

Şıpli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkesinde avukatlıktan sonra Suriye'de savaş mağduru çocuklara öğretmenlik yaptığını, teneffüs sırasında varil bombası atılması sonucu çoğu öğrenci ve öğretmen arkadaşının hayatını kaybettiğini söyledi.

Daha fazla mücadele edecek gücü kalmayınca ailesiyle birlikte Gaziantep'e geldiğini anlatan Şıplı, "Bir süre orada kaldım. Çeşitli işlerde çalıştım. Marangozda çalıştım, boyacılık, hamallık yaptım. Ama aldığım paralar ailemi geçindirmeye yetmedi, önce İstanbul'a düştü yolumuz. Çok pahalı olduğu için oradan da ailemle Tekirdağ'a geldik." dedi.

Şıpli, 15 Temmuz'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimi sırasında yaşadıklarına da değinerek, "Türkiye İslam'ın son kalesidir. Eğer Türkiye zarar görürse İslam alemi zarar görür. Allah Türkiye'ye zeval vermesin. 15 Temmuz akşamı, 'Türkiye de Suriye gibi olacak' diye çok korktuk. Sabaha kadar uyumadık, dua ettik, namaz kıldık 'Türkiye bölünmesin' diye." ifadelerini kullandı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI