radyobir
radyobir

Tahliye hazırlığı başladı!..

Corona virüsü salgını nedeniyle San Francisco açıklarında bir haftadır bekletilen ve kıyıya yanaşmasına izin verilmeyen Grand Princess yolcu gemisinin Oakland limanına yanaşması için izin Pazar günü çıktı. Yetkililer en az 21'inin Corona virüsü taşıdığı sanılan gemidekileri tahliye etmek için hazırlıklara başladı.

10 Mart 2020 07:20 | Kategori: Sağlık

Yetkililer 2 binden fazla yolcuyu karantinada tutulacakları askeri üslere ya da kendi ülkelerine taşımak için gerekli uçak ve otobüsleri hazır etti. Yolcular yaşadıkları bölgelerdeki askeri üslerde 14 gün boyunca karantinada kalacak. Gemideki 3 bin 500 kişinin 54 farklı ülkeden geldiği belirtiliyor.

Gemideki 1100 kadar mürettebatın 19’unun test sonucu pozitif çıkmıştı. Bu kişiler gemide karantina altında tutulacak. California Valisi Gavin Newsom karantina süresince geminin Oakland’dan başka bir yere yanaşacağını söyledi.

ABD Sağlık Bakanlığı yetkililerinden Dr. John Redd, yolculara odalarında kalmaları çağrısı yaptı ve "Onları gemiden güvenli ve hızlı şekilde çıkartmak için her türlü çabayı gösteriyoruz” ifadesini kullandı.

Dışişleri Bakanlığı, yüzlerce yabancı yolcunun ülkelerine geri gönderilmeleri için çalışmalar yürütüyor. 240 yolcunun Kanada’dan geldiği belirtiliyor.

Öte yandan bir diğer gemi Regal Princess, Pazar gecesi geç saatte Florida açıklarında iki mürettebatın Corona test sonuçlarının çıkması öncesinde saatlerce bekletildi. Gemi daha sonra limana yanaştı.

Japonya’nın Yokohama kenti açıklarındaki Diamond Princess gemisi ise geçtiğimiz ay iki hafta boyunca karantinada tutulmuştu. Gemideki 3 bin 700 kişiden 700 kadarında Corona virüsü tespit edilmişti.

Pazar günü Dışişleri Bakanlığı ABD vatandaşlarına yolcu gemileriyle seyahat etmemeleri uyarısında bulundu.

ABD’de Corona virüsü nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı en az 21, dünya genelindeki vaka sayısıysa 110 binin üzerinde. California Valisi Gavin Newsom ve Oakland Belediye Başkanı, yolcuların halkla teması olmadan karantina altına alınacakları üslere nakledileceği konusunda güvence verdi. ABD’de yapılan Corona virüsü test sayısı arttıkça vaka sayısı da 500’e çıktı.

Amerikan Ulusal Sağlık Enstitüsü’nde bulaşıcı hastalıklar biriminin başındaki isim Anthony Fauci, Pazar günü yaptığı açıklamada kuzey İtalya’da olduğu gibi bölge ya da şehirlerin kapatılması gibi önlemlerin söz konusu olabileceğini kaydetti.

Yetkililer kalabalık etkinliklerin iptali, okulların kapanması ve iş yeri binalarının boşaltılarak çalışanların operasyonları evden yürütmesi gibi önlemler alınabileceğinin de altını çiziyor. Washington eyaletinin Seattle kentinde birçok şirket elemanlarını evden çalıştırıyor. Washington eyaletinde bir bakımevinde yayılan salgın 17 kişinin ölümüne neden olmuştu.

Oregon Valisi Kate Brown da Pazar günü virus nedeniyle olağanüstü hal ilan etti.

Washington, Stanford ve Columbia gibi bazı üniversiteler online derslere başladı. California’nın kuzeyindeki en büyük okul bölgesinde 64 bin öğrenci için dersler bir hafta boyunca iptal edildi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI