radyobir
radyobir

Tatil köyünde 1 dairede 52 seçmen

Yalova'ya bağlı Armutlu ilçesinde bulunan İhlas Tatil Köyü'nde bir dairede 52 seçmenin ikamet ettiğinin tespit edildiği ileri sürüldü. CHP Armutlu Belediye Başkan Adayı Ali Çetinkaya ve CHP Yalova İl Başkanı Nur Koçak savcılığa suç duyurusunda bulundu.

17 Ocak 2019 08:26 | Güncelleme :17 Ocak 2019 13:53 | Kategori:

Armutlu'da taşıma oylarla, yerel seçimde rakip partiler tarafından oy kullandırılacağı iddiasında bulunan CHP Armutlu Belediye Başkan Adayı Ali Çetinkaya, "Armutlu'nun seçmen sayısında, 987 kişilik artış oldu. 6 bin 160 nüfusu olan ilçemizde şu anda seçmen sayısı 5 bin 205'e yükselmiş durumda. Bir adreste ikamet eden kişi sayısını ise 52 olarak belirledik" dedi.

Çetinkaya, "Karşıyaka Mahallesi Zafer Caddesi L Blok D/ 2 no 205 daire İhlas Tatil Köyü çıktı. İhlas Tatil Köyü İşletme Müdürü'ne bu durumu sordum. Bu dairede kalanların hepsinin işletmede çalıştıklarını söyledi. Bir daireye nasıl 52 kişi sığar anlamadım. Armutlu halkının kutsal olan seçme hakkını kimseye yedirtmeyiz" diye konuştu.

CHP Yalova İl Başkanı Nur Koçak da yaptığı açıklamada "Seçimlere şaibe katmış bir Armutlu ilçemiz olmaması için ve adil bir seçim geçirebilmemiz için bu skandal seçmen yazılımının mutlaka ortaya çıkarılması gerekmektedir" ifadelerini kullandı.

SAMANLIK VE AHIRDA SEÇMEN KAYDI

Son günlerdeki seçmen taşıma iddialarına bir yenisi eklendi. Samsun Muhtarlar Derneği Başkanı ve Baruthane Mahallesi muhtarı Mustafa Öztürk, bir köyde samanlık ve ahırda seçmen kaydının bulunduğunu söyledi.

Samsun Muhtarlar Derneği Başkanı ve Baruthane Mahallesi muhtarı Mustafa Öztürk, kent merkezine uzak olan mahallelerde usulsüz seçmen kaydı oluşturan kişilerin tespit edildiğini ileri sürdü.

Söz konusu adreslerde ikamet etmeyenlerin, seçim için o mahalleye taşındığını kaydeden Öztürk, "Bu kişiler jandarma tarafından tespit edildi ve cezai işlem uygulandı" dedi.
Öztürk, şöyle devam etti:

— Diğer muhtar arkadaşlarımızla da görüştüğümüzde 100 seçmeni olan bir mahallede 70'e yakın seçmenin taşındığını öğrendik. Mahalle muhtarımız feryat ediyor çünkü bu büyük bir haksızlık. Numarası olmayan ahıra, samanlığa seçmenler taşınmış. Normalde nüfus müdürlüğü noter tasdikli kira kontratı istiyor ama ücra mahallelerde bu yapılamıyor. Su, elektrik abonelerinin de bulunması çok zor. Birileri de bundan fırsatçılık yapıyorlar. Örneğin; Ladik'te bir arkadaşımızın mahallesine 25'e yakın seçmenin taşıması yapıldı. Bunlar jandarmayla beraber tespit edilerek hepsine kaymakamlıktan kişi başına bin 80 lira ceza yazıldı. Bu kesinlikle Müslümanlığa ve İslam'a yakışmayan bir davranış. Çünkü tamamen haram. Bırakın oranın kültürünü bilen, muhtarlık yapan, mahallenin her şeyini bilen kişiler muhtarlık yapsın.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI