radyobir
radyobir

Taylor Swift, Beyonce'yle arasındaki "rekabet" hakkında konuştu

Pop yıldızı, "Açıkça görülüyor ki iki kadını birbirine düşürmek medya ve hayran kültürü için çok kazançlı" dedi

08 Aralık 2023 05:03 | Kategori: ABD

Taylor Swift, medyanın sürekli "kadınları birbirine düşürme" ihtiyacından dolayı hayal kırıklığına uğradı.

Anti-Hero'yla tanınan 33 yaşındaki pop yıldızı martta devasa Eras (Dönemler) Turnesi'ne Kuzey Amerika ayağıyla başlamıştı. 42 yaşındaki Beyoncé de aylar sonra Renaissance (Rönesans) Dünya Turnesi'ne çıkmıştı.

Rekor kıran her iki turne de bu yaz pop kültürünün yeniden canlanmasına öncülük ettiği için övülürken, medya ve hayranlar, iki turne arasında ciddi ölçüde karşılaştırmalar yaptı.

Swift, 2023 Yılın Kişisi kapağı için Time dergisine verdiği yeni röportajda "Bu yaz pek çok stadyum turnesi vardı ancak karşılaştırılanlar sadece ben ve Beyoncé'ydi" dedi.

Şarkıcı, "Açıkça görülüyor ki söz konusu iki sanatçı bu tartışmaya katılmayı reddetse bile, iki kadını birbirine düşürmek medya ve hayran kültürü için çok kazançlı" diye ekledi.

Cruel Summer'la tanınan şarkıcı, Beyoncé'ye övgüler yağdırarak onu, "pırlanta gibi biri yani samimi, içten ve komik" diye nitelendirdi.

Swift, "Ve o müzik endüstrisi normlarını yıkan biri. Her sanatçıya masayı nasıl devireceğini ve arkaik sektör uygulamalarına meydan okunacağını öğretti" diyerek şarkıcıyı övdü.
 

Taylor Swift, Time dergisinin kapağında

Geçen hafta 30 Kasım'da Swift, Beyoncé'nin Renaissance Tour filminin Londra galasına katılmıştı. Swift'ten karşılıklı destek, Cozy'le tanınan şarkıcının Eras Tour filminin ekimdeki galasında sürpriz şekilde görünmesinin ardından gelmişti.

Time dergisi 6 Aralık Çarşamba günü Swift'in 2023 Yılın Kişisi seçildiğini duyurdu. Swift, aralarında Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Kral III. Charles, Barbie'nin canlı aksiyon filmi ve Vladimir Putin'in de bulunduğu güçlü bir aday listesi arasından seçildi.

Dergi seçimle ilgili "Onlarca yıldır popülaritesi artmış olsa da 33 yaşındaki Swift'in bir tür nükleer füzyonu başardığı yıl bu yıl oldu: Sanat ve ticareti bir araya getirerek tarihi güçte bir enerji ortaya çıkardı" dedi.

Swift onurlandırılması hakkında dergiye şunları söyledi:

Bu şimdiye kadar en gururlu, mutlu hissettiğim ve yaratıcılık açısından en tatmin edici, en özgür olduğum an.

Nihayetinde, istediğimiz kadar çarpıtabiliriz ya da daha da karmaşık hale getirmeye çalışabiliriz ama tek bir soru var... Eğlenmediniz mi?

Swift'in bu başarısı, profesyonel hayatında hareketli bir yılın hemen ardından geldi. Kariyerine dahil olan Eras Turnesi, 2023 bilet satışlarını domine etti. Turnenin 1,4 milyar doların üzerinde hasılat yaptığı tahmin edilirken, konser filmi de gösterime girdiği ekimdeki hafta sonundan bu yana küresel gişede 250 milyon doları aştı.

Özel hayatına gelince, o ve Kansas City Chief'in iç açık oyuncusu Travis Kelce'nin kamuoyunca bilinen aşkları gündem oldu.

Time'a verdiği röportajın başka bir yerinde Swift, Kelce'yle ilişkisinin ne zaman başladığını açıkladı.



Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI