radyobir
radyobir

"Tüm Annelerin En Güzeli" Metropolitan Sanat Müzesi'nde

İstanbul Modern'in heykel bahçesinde sergilenen "Tüm Annelerin En Güzeli" yapıtının sanatçısı Adrián Villar Rojas, Metropolitan Sanat Müzesi'nde

11 Mart 2017 12:28 | Kategori: Kültür & Sanat

İstanbul Modern’in bahçesinde sergilenen yapıtıyla büyük ses getiren Arjantinli sanatçı Adrian Villar Rojas, şimdi de New York’taki Metropolitan Sanat Müzesi’nin çatı bahçesi için üretim yapacak.

New York’taki Metropolitan Müzesi’nin teras bahçesinde Adrián Villar Rojas’ın yapıtları sergilenecek. The New York Times’da yayınlanan haberde, Rojas’ın 14. İstanbul Bienali’ne özel ürettiği ve bienal sonrasında müze koleksiyonuna katılan "Tüm Annelerin En Güzeli” adlı serisinin büyük ilgi gördüğü belirtiliyor.

Adrián Villar Rojas’ın Troçki’nin Büyükada’da 1932-1933 yılları arasında yaşadığı evin kıyılarına yerleştirdiği hayvan heykellerinden oluşan yerleştirmesi "Tüm Annelerin En Güzeli”, 14. İstanbul Bienali’nin en çok konuşulan ve sosyal medyada en çok paylaşılan çalışmalardan biri olmuştu.

Tüm Annelerin En Güzeli

Adrián Villar Rojas, çalışmalarında sembolik ve mitolojik anlatımları tercih eder. Büyükada’da 14. İstanbul Bienali kapsamında mekâna özgü üretilen "Tüm Annelerin En Güzeli” de Rojas’nın önyargıdan uzak biçimde Dünya gezegeni ve insan kültürüne bir uzaylının gözüyle bakabilmeyi hayal edişidir. Aslına uygun beyaz fiberglastan yapılmış, pürüzsüz her hayvan, sırtında organik atıklar ve atıl malzemelerden yapılmış bir başka hayvanı taşımaktadır. Troçki’nin harabe evinin kıyısında denizin üzerinde sergilenen tek tek ya da grup halinde duran, organik ve organik olmayan malzemelerle yapılmış yirmi dokuz hayvan heykelinden olan keçiler, sırtlarında farklı ülkelerden toplanan atıklardan oluşan ve deniz suyuyla aşındığı için formu anlaşılamayan bir hayvan taşımaktadır.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI