radyobir
radyobir

Tur İstanbul'a kaldı: 2 - 1

UEFA Avrupa Ligi çeyrek final ilk maçında temsilcimiz Beşiktaş 1-0 öne geçtiği maçta Fransız temsilcisi Lyon'a 2-1 mağlup oldu. Bu mücadelenin rövanşı 20 Nisan'da oynanacak. Lyon Stadı'nda oynanan mücadelede temsilcimiz Beşiktaş'ın golünü 15. dakikada Babel atarken, ev sahibi Lyon'a galibiyeti getiren golleri 83. dakikada Tolisso ve 84. dakikada Fabri'nin büyük hatası sonrasında Morel kaydetti.

14 Nisan 2017 06:50 | Kategori:

STAT: Lyon

HAKEMLER: Antonio Mateu Lahoz, Javier Rodriguez, Pau Cebrian Devis (İspanya)

OLYMPİQUE LYON: Lopes, Rafael (Dk. 53 Jallet), Mammana, Diakhaby, Morel, Ghezzal (Dk 52 Cornet), Tousart, Tolisso, Valbuena, Fekir, Lacazette

BEŞİKTAŞ: Fabricio, Gökhan Gönül, Marcelo, Mitrovic (Dk. 64 Necip), Tosic, Hutchinson, Oğuzhan Özyakup (Dk. 74 Tolgay Arslan), Babel, Talisca, Adriano, Cenk Tosun (Dk. 87 Gökhan İnler)

SARI KART: Dk. 19 Rafael, Dk. 58 Lacazette, Dk. 67 Fekir, Dk. 73 Jallet, Dk. 80 Valbuena (Lyon), Dk. 21 Marcelo, Dk. 82 Tolgay Arslan) (Beşiktaş)

GOLLER: Dk. 15 Ryan Babel (Beşiktaş), Dk. 83 Tolisso, Dk. 84 Morel (Lyon)

15. dakikada Beşiktaş, güzel bir serbest vuruş organizasyonuyla öne geçti. Talisca, topu kaleye vurmak yerine ceza alanı önünde bekleyen Babel'i gördü. Bu oyuncu rakibinden güzel bir hareketle sıyrıldığı anda yerden düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 0-1.

20. dakikada Tolisso'nun son çizgideki pasında ön direkte topla buluşan Lacazette'nin şutunda, meşin yuvarlak üst direğe çarpıp oyun alanına döndü. Beşiktaş savunması tehlikeyi daha sonra uzaklaştırdı.

71. dakikada Marcelo'nun büyük hatasında topu alan Lacazette, hızlı bir şekilde Beşiktaş ceza alanına yöneldi. Tosic'in müdahale edemediği Lacazette, kaleci Fabricio'yu geçtikten sonra yerden vurdu ancak meşin yuvarlak direğin dibinden auta çıktı.

83. dakikada Valbuena'nın sol çaprazdan kullandığı serbest atışta savunmadan seken topu önünde bulan Tolisso, meşin yuvarlağı düzgün bir vuruşla filelerle buluşturdu: 1-1.

84. dakikada rakibine baskı yapan Olympique Lyon, ikinci golü buldu. Geri pasta üç oyuncunun baskısıyla karşılaşan Fabricio'nun hatasında topu kapan Morel, meşin yuvarlağı rahat bir şekilde filelere gönderdi: 2-1.

MAÇ ÖNCESİ ORTALIK KARIŞTI

Temsilcimiz Beşiktaş bu akşam UEFA Avrupa Ligi çeyrek finalinde Fransız temsilcisi Lyon ile karşılaşıyor. Dev maçın başlamasına dakikalar kala arbede çıktı, Lyonlu fanatik taraftarların bulunduğu güney tribününden onlarca Lyonlu bir anda sahaya girdi, bu nedenle maçın başlaması gecikti. Olay öncesi bir grup Lyonlu taraftarın da Türk taraftarlara saldırdığı belirtiliyor.

Olympique Lyon Kulübü Başkanı Jean-Michel Aulas, sahaya girerek taraftarları yatıştırmaya çalıştı. Daha sonra Başkan Aulas, mikrofonla taraftarlara seslenerek sakin olmalarını söyledi. Uyarıların ardından taraftarlar tekrar tribündeki yerlerini aldılar. 

Maçın saat 22.05'te başlaması gereken mücadelede 22.50'de başladı.  Lyon kulübü ise taraftarlarının tribünlere atılan meşaleler nedeniyle sahaya girdiği yönünde bir açıklama yaptı. Sahaya inen Lyonlu taraftar sayısının 2 bini bulduğu belirtiliyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI