radyobir
radyobir

Türkiye, Almanya ve Yunanistan Sakız'da göçmenleri konuşacak

2016'nın ilk haftalarında Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Yunanistan Başbakanı Alexis Tsipras mülteci krizini Sakız Adası'nda görüşmek üzere toplanacak.

14 Aralık 2015 11:00 | Güncelleme :14 Aralık 2015 12:58 | Kategori: Dış Politika

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocyas Mega TV kanalına verdiği demeçte Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Sakız Adası’nda bir araya gelmesini, daha sonra da ‘her iki tarafı da görmek için’ İzmir’e geçmeyi planladıklarını söyledi. Kocyas net bir tarih vermese de görüşmenin Şubat 2015’in başında gerçekleşebileceğini belirtti.

Diğer taraftan Cezayirliler ve Faslıların İstanbul’a ceplerinde yalnızca 50 euro’yla uçtuklarını söyleyen Kocyas, "Havalimanının dışına çıkmalarına izin verilmemeli” ifadesini kullandı.

Belçika’nın başkenti Brüksel’de 29 Kasım’da düzenlenen AB- Türkiye zirvesinde, Türkiye'nin geri kabul anlaşmasından doğan yükümlülüklerini yerine getirmesi halinde Ekim 2016'dan itibaren vize serbestisine başlayabileceği konusunda uzlaşılmıştı. AB, sığınmacı akınıyla ilgili Türkiye'ye 3 milyar euro’luk maddi destek sağlamaya da karar vermişti.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI