radyobir
radyobir

Türkülerle uğurlandı

'Türkülerin Anası' olarak bilinen Muzaffer Akgün İstanbul'da son yolculuğuna uğurlanıyor. Vasiyetinde türküleriyle uğurlanmak istediğini belirten sanatçı için düzenlenen anma töreninde çalınan türküler Muzaffer Akgün'ün yakınlarını ve sanatçı dostlarını gözyaşlarına boğdu.

04 Ağustos 2015 13:09 | Kategori: Yaşam

‘Kışlalar Doldu Bugün’ türküsüyle tanınan Akgün için ilk tören TRT İstanbul Radyosu'nda düzenleniyor. Akgün'ün cenazesi "Yine Gam Yükünün Kervanı Geldi”, "Geceler Yarim Oldu” türküleriyle salona getirildi. Sanatçının çalınan türküleri salondakileri gözyaşlarına boğdu. Törende Muzaffer Akgün'ün kendi seslendirdiği vasiyeti konuklara dinletildi. Vasiyetinde, türkülerle uğurlanmak istediğini belirten Muzaffer Akgün'üz sözleri salonda duygusal anların yaşanmasına neden oldu.

"İLK DUAYI BEN EDECEĞİM"

90 yaşında hayatını kaybeden usta sanatçı için düzenlenen törene Sezen Cumhur Önal, Belkıs Akkale, aile yakınları ve çok sayıda TRT sanatçısı katıldı.

"İlk duayı ben edeceğim" diyerek diyerek sahneye gelen Sezen Cumhur Önal, Akgün'ün cenazesinin başına geçerek dua etti. Daha sonrasında  Akgün'ün yakınları ve sanatçı dostları birer konuşma yaptı.

TRT'deki törenin ardından Teşvikiye Camii’nde kılınacak öğle namazını müteakip Merkez Efendi Mezarlığı’na defnedilecek.

MUZAFFER AKGÜN KİMDİR

1925 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Muzaffer Akgün, Ankara Radyosu sınavına besteci ve ud sanatçısı Şerif İçli’nin teşvikiyle girmişti. Profesyonel sanat hayatına da 1946 yılında burada başladı. Ankara Radyosu’nda Yurttan Sesler topluluğu kurulurken, o da çekirdek kadroya katıldı, ki topluluğun doğru icrayı türkülerin köklerinde arayan yaklaşımı Akgün’ün sanat yaşamı boyunca etkili olacaktı. Daha sonra İstanbul Radyosu’na geçen Akgün, ardından İstanbul’da sahne çalışmaları yaptı. Büyük gazinolarda Zeki Müren’den önce sahne aldı. Bir artist icracı olmasının yanı sıra, Hulki Saner imzalı ‘Boş Beşik’, ‘Soytarı’ ve ‘Gurbet Türküsü’ filmlerindeki performansıyla da hafızalara kazındı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI