radyobir
radyobir

Ukrayna Savunma Bakanı Reznikov neden görevden alındı?

Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov dün akşam görevden alındı. Kararı video mesajıyla duyuran Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodiğmir Zelenskiy "Bakanlığın hem orduyla hem de toplumla etkileşiminde yeni formatlar ve yeni yaklaşımlara ihtiyaç var" dedi.

04 Eylül 2023 11:08 | Kategori: Avrupa

Ukrayna basınında Reznikov’un son dönemde İngiltere’de kıdemli politikacılarla iyi ilişkiler kurduğu ve bu nedenle Ukrayna'nın İngiltere Büyükelçisi olarak görevlendirilebileceği yönünde haberler yer aldı.

Reznikov’un görevden alınması sürpriz olmadı.

Reznikovg geçen hafta gazetecilere, kendisine yeni bir görev aradığını, Zelenskiy’den böyle bir teklif alırsa reddetmeyeceğini söylemişti.

Son dönemde Ukrayna ordusunda bazı yolsuzluk skandalları patlşak vermiş, Reznikov doğrudan suçlanmasa da yardımcısı Vyaçeslav Şapovalov istifa etmişti.

Rusya’nın 24 Şubat 2022’de Ukrayna'yı işgale başlamasından bu yana görevde olan Reznikov’un yerine Ukrayna Emlak Fonu’nu yöneten Rustem Umerov getirildi.

1982 doğumlu Umerov, TRT'ye göre Ukrayna tarihinde bakanlık görevini üstlenecek ilk Kırım Tatarı oldu.

Ukrayna: Rusya’nın ilk savunma hattını aştık

Öte yandan Ukraynalı generaller Rusya’nın Ukrayna’da işgal altında tuttuğu topraklara kurduğu savunma hatlarından ilkinin Zaporijya yakınlarındaki Robotyne köyü civarında aşıldığını söyledi.

Ukrayna’nın Haziran’da başlattığı karşı saldırısında bugüne kadar kazanımları küçük olmuştu. Bunun nedeni de Rusya’nın siper ve savunma hatlarının direnciydi.

İlk hattın aşılmasından sonra, arkasındaki hatların aynı dirence sahip olmama ihtimali bulunuyor.

Ukrayna Savunma Bakanlığı Danışmanı Yuriy Sak, "Yavaş yavaş ivmemiz artıyor” dedi.

İngiltere’de yayımlanan Observer gazetesine konuşan General Oleksandr Tarnavskiy de "Ordumuz şu an ilk hat ile ikinci hat arasında” ifadelerini kullandı.Beyaz Saray Sözcüsü John Kirby de Cuma günü "Ukrayna ordusu ikinci savunma hattında bazı başarılar elde etti” demişti.

Ukrayna ordusu Robotyne köyüne yaklaşık iki hafta önce girmişti. Şimdi bu bölgeden zırhlı birliklerin ilerlemesini sağlamaya çalışıyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI