radyobir
radyobir

Ürdün Dışişleri Bakanı Safedi'den Şam'a ziyaret

Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi, Suriye'nin başkenti Şam'a yaptığı resmi ziyarette Devlet Başkanı Beşşar Esed ile bir araya geldi.

04 Temmuz 2023 06:15 | Güncelleme :04 Temmuz 2023 09:18 | Kategori: Ortadoğu

Suriye'deki haber ajansı SANA'ya göre, Ürdün Dışişleri Bakanı Safedi, resmi temaslarda bulunmak üzere Şam'a gitti.

Bakan Safedi, ziyaret kapsamında Suriye Devlet Başkanı Esed ve Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad ile görüştü.

Görüşmede, Suriyeli mültecilerin ülkelerine dönüşü ve ikili ilişkiler ele alındı.

Suriyeli mültecilerin geri dönüşünün kendileri için "öncelik" olduğunu ifade eden Esed, geri dönüşler için gerekli temel altyapı ve yeniden imar gibi konuların desteklenmesi gerektiğini belirtti.

Ürdünlü Bakan Safedi de Suriyeli mültecilerin dönüşüne katkıda bulunmak amacıyla Suriye ile ikili ilişkilerdeki işbirliğini güçlendirmeye hazır olduklarını söyledi.

Ürdün, 2011'den bu yana devam eden Suriye krizinden en çok etkilenen ülkelerden biri. Ürdün'de çoğunluğu Suriyeli olmak üzere birçok uyruktan 750 bin "kayıtlı mülteci" yaşıyor. Ürdün'de yaşayan 1 milyon 300 bin Suriyelinin yaklaşık yarısının, 2011'den önce evlilik, ticaret ve akrabalık bağları nedeniyle ülkeye girdiği biliniyor.

Ürdün Dışişleri Bakanı Safedi, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Suriye'yi 15 Şubat'ta da ziyaret etmişti.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI