radyobir
radyobir

Y. Zellanda 7.4'le sallandı

Yeni Zelanda'nın Christchurch kenti yakınlarında 7,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yeni Zelanda hükümeti, yaşanan depremin ardından dev tsunami dalgaları oluşabileceği konusunda uyarı yayınladı. Başkent Wellington'ın şehir merkezinden binlerce kişinin tahliye edilirken ilk Tsunami dalgası Güney Adası'nın kuzeydoğu kıyılarına ulaştı. North Canterbury bölgesine ulaşan dalganın 1 metre büyüklüğünde olduğu açıklandı. Depremin merkez üssüne yakın sahillerde 3 ila 5 metrelik tsunami dalgası oluşabileceği uyarısı da yapıldı.

13 Kasım 2016 14:24 | Güncelleme :13 Kasım 2016 20:11 | Kategori: Dünya

Amerikan Jeolojik Araştırmalar Merkezi USGS Yeni Zelanda'daki depremin 7,8 büyüklüğünde olduğunu ve Christchurch kentinin 91 km kuzeydoğusunda meydana geldiğini açıkladı. 

USGS ilk açıklamada depremin büyüklüğünün 7.4 olarak duyurdu ardından açıklamayı 7.8'le değiştirdi. Depremin artçı sarsıntıları devam ederken, ilk sarsıntı 200 kilometre uzaklıktaki başkent Wellington'da da hissedildi. Yeni Zelanda Başbakanı John Key, sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden, ‘‘Umarım bu akşamki depremden sonra herkes güvendedir. Yeni Zelanda Sivil Savunma Kurumu depremin etkisini araştırıyor'' diye yazdı.

Deprem tüm ülkede hissedilirken bazı yaralanma vakalarının yaşandığı ancak depremde can kaybı yaşandığı konusunda henüz bir açıklama yapılmadı. Çok sayıda binada hasar meydana gelirken, bazı yollarda da hasar oluştuğu rapor edildi. Elektrik santralleri ve telefon şebekelerinde de arızalar meydana geldi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI