radyobir
radyobir

"Yiyecekleri öldürmeden pişirin"

3. Mutlu İnsan Beden Ruh ve Zihin Festivali'ne katılan Raw Food (çiğ beslenme) akımının Türkiye öncülerinden Elçin Oflaz, sağlıklı bir beden için "Yiyecekleri öldürmeden pişirin" tavsiyesinde bulundu. "Kontrollü nefes sağlık ve neşe getirir" diyen Nefes Eğitmeni ve Ayurvedik Yaşam Uzmanı Ebru Şinik ise yaşam enerjisinin istenildiği gibi yönetilebileceğini söyledi.

12 Mayıs 2017 11:55 | Kategori:

İstanbul’da gerçekleştirilen 3. Mutlu İnsan Beden Ruh ve Zihin Festivali, sağlıklı yaşam konusunda önemli isimleri ağırladı.

Raw Food (çiğ beslenme) akımının Türkiye öncülerinden Elçin Oflaz sağlıklı bir beden için katılımcılara 46 derece ısıyla yiyecekleri öldürmeden sadece içinden suyunu alarak yemek pişirilmesi konusunda önerilerde bulundu
"Sağlıklı beslenme sadece sebze meyve yemek değil temiz beslenmektir” diyen Elçin Oflaz festivalde katılımcılara sağlıklı bir bedene sahip olabilmek için önerilerde bulundu. Oflaz’ın diğer tavsiyeleri de şöyleydi:

Pastanelerden ve fırınlardan uzak durun

Proteini abartmayın, 60 kg bir kişinin günlük protein ihtiyacı sadece 60gr’dır.
Sağlıklı beslenme sadece sebze meyve yemek değil temiz beslenmektir: Bol bol su için, filizlendirilmiş baklagiller, kuruyemişler, turşu gibi probiyotikten zengin yiyecekler, şekersiz glutensiz tatlılar tüketin.
İnek mamülleri yerine insan yapısına daha uygun olan keçi ürünlerini tercih edin.
Çok stres vücudun asit salgılamasına neden olur, stresten uzak durun.
Ebru Şinik: "Kontrollü nefes sağlık ve neşe getirir "
Son günün bir diğer renkli siması ise Nefes Eğitmeni ve Ayurvedik Yaşam Uzmanı Ebru Şinik oldu. Nefesin bir araç ve zihin ile beden arasında bir köprü olduğunu belirten Şinik, nefesin kontrol edilmesiyle beraber yaşam enerjisinin de istenildiği gibi yönetilebileceğini anlattı. Bunun için katılımcılara bazı teknikleri deneyimleten Şinik, burundan alınan nefesin ağızdan alınan nefesten 150 kat daha sağlıklı olduğunu da söyledi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI