radyobir
radyobir

'Zaman ve Mekan İçinde Musevilik'

Alberto Modiano'nun üç yıllık bir çalışma sonucu gerçekleştirdiği 'Zaman ve Mekân içinde Musevilik' konulu fotoğraf sergisi, Schneidertempel Sanat Merkezi'nde geçtiğimiz hafta açıldı. Sergi 11-28 Eylül tarihleri arasında İstanbullu fotoğraf ve sanatseverlerin yolunu gözlüyor olacak.

15 Eylül 2014 10:49 | Güncelleme :15 Eylül 2014 10:57 | Kategori: Fotoğraf

İlgili serginin açılışında bu çalışmanın fotoğraflarından oluşan geniş kapsamlı kitabın tanıtım  toplantısı da yapıldı.  Yoğun bir katılımın olduğu açılışta, sanatçı Modiano kitaplarını da  imzaladı.

27 yılı aşkın bir süredir fotoğraf sanatı ile uğraşan Modiano, son on yıldır İstanbul Yahudi Cemaati’nin dinî ritüellerini fotoğraflayarak belgelemesiyle biliniyor. Fotoğraf sanatının tarihi ile de yakından ilgilenen Modiano ilgili bu sergisinde, Yahudilerin günümüz Türkiye’sinde örf ve adetleri ile bunların uygulanış biçimini bu defa fotoğraf diliyle sanatseverlere aktarmış.

Sergiyi gezecek olanlar Türk Sefarad, Aşkenaz ve İtalyan Yahudilerinin bir yıllık dinî yaşam döngüsünü izleme şansını da bulacaklar. Siyah-beyaz fotoğraflardan oluşan bu sergide, fotoğraf ve tarih severler, İstanbul’da yan yana, iç içe yaşayan birçok din ve kültürün birbiri ile nasıl bir etkileşim içinde olduklarına da  şahit olacaklar. Sergi 11-28 Eylül tarihleri arasında İstanbullu fotoğraf ve sanatseverlerin yolunu gözlüyor olacak.

Daha önce birlesikbasin.com’da Sezai Şengönül ile röportajı da yayımlanan Modiano’nun Adalar Kültür Derneği Yayınlarından çıkan, ‘ Büyükada Arkamdan Bakar’, Arkeoloji Sanat Yayınlarından çıkan, ‘Fotoğrafın Öteki Yüzü’ vb. gibi kitapları da bulunuyor. (Haber: S.Şengönül)

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI